Nagy változás jön a magyar boltokban májusban

Startlap - Startlap
Május 28-ától új szabályok lépnek érvényben az árleszállításokra vonatkozóan. Délelőtti hírösszefoglaló.

Nagy változás jön a magyar boltokban májusban

Végleg lezárul egy korszak: május 28-tól vége van az akciós árakkal való trükközésnek, vagyis nem lehet azzal játszani, hogy az árleszállítás előtt rövid időre megdrágítják a terméket, hogy aztán jobban nézzen ki csökkentés mértéke. Részletek.

720 négyzetméteres állami villa várja Ádert

A távozó államfő egy újjávarázsolt és kibővített rezidenciát kap otthonául, a beruházást pedig kormányrendelettel segítették, mivel nagyobb lett a ház, mint amekkorát építeni lehetett volna a XII. kerületi előírások szerint. További részletek és fotó a villáról itt.

Bencsik Gábor A tanú című filmmel üzent az MTVA-nak

“Bencsiket utolérte a baloldali hisztéria” – írta a hirado.hu arra reagálva, hogy a kormánypárti újságíró Facebook-oldalán jelezte, a jobboldalon is mindenki tudja, a köztelevízió politikai elfogultsága tarthatatlan. Bencsik válaszát itt olvashatod.

MNB: A kamatemelések hatása alig jelenik meg a betéti kamatokban

MTVA/Bizományosi: Róka László

A bankszektort nem rengetné meg a június 30-ig bevezetett kamatstop meghosszabbítása, az adósoknak viszont továbbra is nagy segítséget jelentene, így indokolt lehet az intézkedés fenntartása – írja csütörtöki számában a Világgazdaság. Részletek.

Rekordgyorsan alakulhat meg az új Országgyűlés

Lejárt az a határidő, ameddig az április 3-i országgyűlési választás eredményeit meg lehetett volna támadni, írja a Magyar Nemzet. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Robbanás történt a Moskva hadihajón

70 ezer embert próbálnak mozgósítani az oroszok Donyeckben; közel 6500 háborús bűncselekményt vizsgálnak Ukrajnában; egy híddal együtt robbantottak fel egy orosz katonai konvojt. Az orosz-ukrán háború hírei percről percre itt.

Koronavírus itthon: 27 beteg halt meg

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Salah Abdeslam az utolsó pillanatban döntött úgy, mégsem robbantja fel magát

Benoit PEYRUCQ / AFP

Bemente a célpontnak kitűzött kávéházba, rendelt egy italt, de mégsem akarta felrobbantani magát, mondta a terrorista a vallomásában, amelyről itt olvashatsz bővebben.

Meghalt Michel Bouquet, a franciák színészlegendája

Kilencvenhat éves éves korában meghalt Michel Bouquet francia színészlegenda, aki hosszú pályafutása során olyan rendezőkkel dolgozott, mint Francois Truffaut és Claude Chabrol. Bouquet szerdán, egy párizsi kórházban hunyt el. Részletek.

Kisebb esőt hoz a hidegfront

Pénteken hidegfront vonul át hazánkon, a nyugati és északi megyékben több helyen elered az eső. Ezúttal mindössze néhány milliméternyi csapadék érkezik. A részletes előrejelzést ezen a linken találod.

 

Címlapkép: MTI Fotó: Balázs Attila

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Magyarországé lenne Kárpátalja Medvegyev térképén

képcím

Áder János: Orbán Viktor nem tudhat a kegyelmi döntésről