Nagy meglepetés érhet, ha bankkártyával fizetsz

Startlap - Startlap
Megvan, mekkora lesz idén a nyugdíjkiegészítés. Újabb családvédelmi akciótervek jönnek. Két nagy veszteség is érte a magyar kultúrát a héten. Heti hírösszefoglaló.

Új időszámítás kezdődött a bankkártyás fizetéseknél – mutatjuk a változásokat

Bár a szolgáltatók haladékot kaptak az online fizetéseknél az erős ügyfélhitelesítés teljesítésében, szombattól életbe lép a PSD2 szabályozás, és emiatt több változást tapasztalhatunk a bankkártyás fizetéseknél. Itt elolvashatod, mi mindenre érdemes odafigyelni.

Megvan, mekkora lesz idén a nyugdíjkiegészítés 

iStock

Mivel az év eleji nyugdíjemelés és a vonatkozó infláció közötti eltérés meghaladta az egy százalékpontot, ezért kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani. Ennek összegét ismertette kedden a KSH, a pontos számért ide kattints.

Bejelentették: újabb családvédelmi akciótervek jönnek

Orbán Viktor a Kossuth Rádió szokásos, péntek reggeli interjújában lelkesen méltatta  Trócsányi Lászlót, beszélt a visegrádi országok helyzetéről és az unió bővítéséről, a migrációról, Salviniról, korrupcióról és Jean-Claude Junckerről. A legérdekesebb rész azonban a családvédelemről szólt, illetve a következő akcitótervekről. A miniszterelnök szavait ebben a cikkben olvashatod.

Hatalmas csapást mérhet a kormány a hajléktalanokra

Ősszel a kormány elé kerülhet az Emberi Erőforrások Minisztériumának az a javaslata, amelynek értelmében Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárnák le az aluljárókat, hogy éjszakára kitiltsák onnan a hajléktalanokat. A még titkos javaslatcsomag komplex rendelkezéseket tartalmaz, amelyekkel több ponton belenyúlnának a jelenlegi ellátórendszerbe. Miről van szó pontosan? A részletekért a lenti cikket olvasd el.

Veszélyeztetett terhes anyukát gyalogoltatott a síneken a MÁV

iStock

Kedden leálltak a jegykiadó automaták, és a Nyugati pályaudvar vágányai között kellett bóklászniuk az utasoknak, mert probléma volt az egyik monori járattal. Az érintett utasok között kisgyermekes anyukák és egy veszélyeztetett terhes is volt. Arról, mi áll a problémák hátterében, itt írnak bővebben. Ezek után, úgy néz ki, betelt az utasoknál a pohár, nem tűrnek tovább. Egy tízezer tagot számláló csoport elhatározta, hogy a tettek mezejére lépnek. Itt te is elolvashatod, mik a végső terveik.

Négy nappal azután, hogy önkormányzati lakásba költözhetett, Reviczky Gábor elkezdett kampányolni a fideszes polgármester mellett

A IX. kerületi Ferenc téren kapott Reviczky Gábor egy közel 82 négyzetméteres lakást, majd nem sokkal később már az első sorban állt, amikor Bácskai János, a helyi polgármester bemutatta a támogató csapatát. Az alábbi cikkből kiderül, milyen indokkal és milyen feltételekkel jutott az ingatlanhoz a színész, valamint az is, hogy mit reagált, amikor felkeresték a hír kapcsán.

Két nagy veszteség is érte a magyar kultúrát a héten

iStock

Hosszan tartó, súlyos betegség után 76 éves korában csütörtökön elhunyt Marton László. A Kossuth-díjas rendezőről itt találsz egy írást.

Életének 87. évében elhunyt Konrád György Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus – tudatta a család pénteken. A világhírű író nekrólógját itt olvashatod el.

“Jól meg fogom verni a maguk hazudós, tutyimutyi, tétova, mama kedvence főnökét” – Tarlós István megafonnal üvöltve lenyomta eddigi legfurcsább szereplését

Egészen elképesztő az a videó, amelyet ide kattintva nézhetsz  meg Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője és Tarlós István főszereplésével. Nehéz lenne kiválasztani, melyik részt is lenne érdemes kedvcsinálóként kiemelni, de talán azt, ahogy a főpolgármester lezárta a beszélgetést, miután megafonját Tordai arcába tartva perceken keresztül gyakorlatilag üvöltött

A szellemi fogyatékosokat el kell viselni és türelmesnek kell lenni velük

– közölte Tarlós, Tordaira utalva. Megafon nélkül is egy szatírában éreztük volna magunkat. Az eset után az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége üzent Tarlósnak. A reakciójukat itt találod

Válaszolt Gyárfás az ajánlatra, ami 12 év börtönt jelentene neki

MTI Fotó: Koszticsák SzilárdA Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolják az úszószövetség egykori vezetőjét, akit a Fővárosi Főügyészség “kínált meg ” 12 év szabadságvesztéssel, de csak akkor, ha elismeri bűnösségét. Gyárfás már reagált is jogi képviselője útján minderre. Hogy miként, azt innen te is megtudhatod.

A javítóintézetben és a kihallgatások során is rémisztően viselkedett az a 12 éves lány, aki januárban megpróbálta leszúrni a szüleit

A Budakörnyéki Járásbíróságon tárgyalták annak a kislánynak az ügyét, aki az év elején egy körülbelül 17 centiméter hosszú késsel édesapját mellkason, a mostohaanyját pedig vesetájékon szúrta, és közben azt kiabálta, hogy “megöllek titeket”. A bíróság a gyermek letartózatásának meghosszabbításáról döntött, amelynek kapcsán fény derült arra, hogy a kislány a kihallgatások során, illetve a javítóintézetben is roppant aggasztóan viselkedett. Ennek részleteiről itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi