Nagy Márton elmagyarázta, miért lett 400 forint az euró

Startlap - Startlap
Az új gazdaságfejlesztési miniszter, akinek a Ryanair vezérigazgatója a "Közgazdaságtan kezdőknek" című könyv olvasását javasolja, arról elfelejtett megemlékezni, hogy a magyar fizetőeszköz mélyrepülése nem mostanában kezdődött el. Esti hírösszefoglaló.

Nagy Márton elmagyarázta, miért lett 400 forint az euró

A gazdaságfejlesztési miniszter csak azt felejtette el megemlíteni, hogy nem mostanában kezdődött a forint árfolyamának zuhanása. Nagy Márton kijelentette, “a házifeladatát megcsinálta a kormány”, a jövő évre nézve pedig közölte, nehezebb lesz, mint a mostani. További információkért katt ide.

Eurointelligence: Magyarország évi 230 milliárdot kereshet az olajembargón

Az orosz nyersolaj és a világpiaci árak közötti különbségre bevezetett rendkívüli adónak köszönhetően évi 600 millió dollárra teszi az Orbán-kormány nyereségét az ügynökség elemzése. Hozzáteszik, Orbán

a bevétel egy részét zsebre vágja, mindenki más rovására az EU-ban.

 Bővebben.

Varga Mihály: Magyarország 450 milliárd forintnyi adósságot törlesztett elő

A pénzügyminiszter kedden jelentette be, hogy Magyarország pénzügyi stabilitása erősödött. Varga Mihály bejegyzése itt olvasható.

A Ryanair-vezére elküldené Nagy Mártonnak a Közgazdaságtan kezdőknek című könyvet

Christopher Furlong/Getty Images

A légitársaságokra kirótt extraprofitadó egyre durvább feszültségeket okoz a magyar kormány és a Ryanair között. Miután a gazdaságfejlesztési miniszter fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el, a válasz egyenesen a vezérigazgatótól érkezett, aki immár név szerint Nagy Mártont és képességeit kritizálta, méghozzá roppant élesen. Bővebben.

Origo: Előrehozná a Fidesz az önkormányzati választást

A portál úgy értesült, Kocsis Máté frakcióvezető egy háttérbeszélgetésen közölte, 2024-ben már egy másik voks időpontjához igazítanák az önkormányzati választást.

Így 9-10 milliárd forinttal olcsóbb lesz a lebonyolítás

– közölte a cikk szerint Kocsis. Bővebben.

A jegybank volt elnöke már nem tartja kizártnak Magyarország kilépését az EU-ból

Vagy ideadjátok a pénzt, vagy ellehetetlenítem az Unió működését, üzente Orbán a vétóval.

Simor András publicisztikájában arról ír, az utóbbi hetek eseményeinek fényében már nem zárná ki azt, amire korábban sosem gondolt volna, és Magyarország valóban kiléphet az Európai Unióból. Simor András gondolataiért erre a linkre kell kattintani.

Orbán Viktor a magyar átlagkereset tízszeresére növelte saját fizetését

“Összehangolt védelmi tevékenység” névvel érkezett a salátatörvény, amelyet sürgősséggel vitattak meg, majd szavaztak meg, és amelyben a miniszterelnöki fizetés duplájára növelését is beledugták. A vagyonnyilatkozata alapján még megtakarítással sem rendelkező Orbán végleg szakított a puritán politikus imidzsével. Részletek.

Újabb iskola csatlakozott a kilátásba helyezett polgári engedetlenséghez

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium felhívása értelmében a csatlakozó pedagógusok megtagadnák a tanórák megtartását, az érettségiztetést, minden adminisztratív teendő elvégzését, valamint az iskolán kívüli programok vezetését. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Varga Judit úgy kívánt boldog születésnapot Donald Trumpnak, hogy egyedül ő nem látta

Thierry Monasse/Getty Images

Az igazságügyi miniszter jó érzékkel összekötötte a cancel culture ekézését a június 14-én a 76. születésnapját ünneplő exelnök felköszöntésével. Íme Varga Judit különös ünnepi jókívánságai.

Nem kell kifizetniük a csepeli lakóknak a félreárazott gázszámlát

A hirtelen százezres nagyságrendűre nőtt gázszámlák mögött, ahol a rezsibiztosként eljáró Németh Szilárd már a rezsicsökkentést “fúró-faragó” Karácsony Gergelyt sejtette a háttérben, a panelház ügyeit kezelő szövetkezet egyik alkalmazottjának hibája állt. A Főtáv közleményben tisztázta a helyzetet. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...