Náci időket idéző plakátot ragasztottak több könyvesboltra

Startlap - Startlap
A nemzeti radikális szervezet a Meseroszág mindenkié című gyerekkönyv miatt sötét időket idéző falragaszokkal tiltakozik - állításuk szerint a "jóhiszemű vásárlók" védelme érdekében. Esti hírösszefoglaló.

Homofób vörös plakátokkal bélyegzi meg a könyvesboltokat a Hatvannégy Vármegye

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái országszerte több könyvesbolt kirakatába sötét időket idéző, kierekesztő tartalmú plakátokat helyeztek ki a Meseország mindenkié című könyv miatt. A HVIM alelnöke szerint a plakátokkal a “jóhiszemű vásárlók” figyelmét kívánják felhívni arra, hogy “róka került a tyúkudvarba”. Fotó és további részletek itt nézegethetők.

Az EP jogsértőnek minősítette a CEU-törvényt, Varga Judit kiakadt

Az Európai Bíróság kimondta, hogy a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, amely kizárólag a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet érintette, összeegyeztethetetlen az EU-s joggal. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a CEU miatt Magyarország ellen. Az ítélet hátteréről és a törvényről itt írnak.

Varga Judit igazságügyi miniszter kettős mércét kiáltott, és elfogadhatatlannak minősítette a döntést. Ha érdekel Varga álláspontja, akkor itt folytasd az olvasást.

A szentesi kórházban az egyik beteg megvert több beteghordót és ápolót

A csongárdi férfit szeptember 27-én vitték be a sürgősségire, és annyira agresszív volt, hogy amikor például az egyik ápoló le akarta törölni a vért az arcáról, a férfi fejbe rúgta. Arról, miként történt mindez, ebben a cikkben írnak.

Az Országgyűlés szavazott az orvosbérek emeléséről

Kedden egyhangúlag megszavazta a parlament az orvosok fizetésemeléséről szóló törvényjavaslatot. A jogszabály nem csupán a béremelést rögzíti, hanem a hálapénz sorsáról is határoz, valamint bevezet egy új egészségügyi szolgálati jogviszonyt, amely erősen megköti az orvosok mozgásterét. Az eredeti törvénytervezetből hétfő óta kivettek egy rendelkezést a Magyar Orvosi Kamara tiltakozását követően. További információkért kattints ide.

A magyarok közel fele nem oltatná be magát a koronavírus ellen, akik mégis, azok pedig főleg akkor, ha ingyenesen a vakcina

Fotó: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Szeptemberben és októberben is felmérés keretében vizsgálta az Ipsos a lakosság álláspontját az új koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban. Már a múlt hónapban is a 27 vizsgált ország közül nálunk kiugróan magas volt az oltásellenesség aránya, és az adatok azóta csak romlottak. Pontos számok és további részletek ebben a cikkben olvashatók.

Videón, ahogy egy fiatal férfi megpróbálja elvenni egy rendőr fegyverét a Kökin, hogy lelője őt és társait

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a 24 éves gyanúsított azért akarta megszerezni a szolgálati lőfegyvert, hogy végezzen a rendőrökkel. Az esetről, amely a Köki Terminálnál lévő autóbusz-pályaudvaron történt péntek este, erre a linkre kattintva tudhatsz meg mindent, valamint egy videót is találsz.

Kiemelt akció keretében ellenőrzik a PCR-tesztek árazását, akár milliós is lehet a bírság, viszont nem mindig kötelező a hatósági ár

Külön akció keretében vizsgálja a fogyasztóvédelem, hogy az egészségügyi szolgáltatók tényleg a hatóságilag legfeljebb 19.500 forintban megszabott díjazásért cserébe végzik-e el a PCR-teszteket. A különleges ellenőrzésről szóló közlésből ugyanakkor fény derült arra, hogy bizonyos esetekben a szolgáltató mégis kérhet magasabb összeget a hatósági árnál. Részletek itt.

Atlétikai Stadion: az építkezést még el se kezdték, csak az előkészítésnél tartanak, de máris milliárddal drágult a projekt, ami Mészáros Lőrinc gyerekeit gazdagítja

Majdnem a duplájánál tart az Atlétikai Stadion előkészítésének az ára az eredetileg jóváhagyott tavaly novemberi összeghez képest. A beruházásban Mészáros Lőrinc gyermekei is érdekeltek. Bővebben.

Érvénytelenítették a kirgiz választás eredményeit

Fotó: Nezir Aliyev/Anadolu Agency via Getty Images

Engedett a tüntetők nyomásának a kirgiz központi választási bizottság, és eltörölték a vasárnapi parlamenti választás eredményeit. A törvényhozás kedd délután rendkívüli ülést tart, de a parlamenten kívül, mivel az épületet a demonstrálók megrongálták. A kirgizisztáni feszültségekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A strasbourgi bíróság szerint törvénytelenül tiltották meg az Orbán Viktor háza elé szervezett tüntetést

Hét év után sikerült határoznia az Emberi Jogok Európai Bíróságának annak a devizahiteles aktivistának az ügyében, aki 2013 őszén tüntetést jelentett be a magyar kormányfő budapesti otthona elé. Az aktivistát képviselő TASZ jogásza szerint az ítélet üzenet az Alkotmánybíróságnak, és egyben a hatóságok jogalap nélküli gyakorlatainak megsemmisítő kritikája. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Főleg rendőrnők vártak az anyák napi tüntetőkre a...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...