Náci időket idéző plakátot ragasztottak több könyvesboltra

A nemzeti radikális szervezet a Meseroszág mindenkié című gyerekkönyv miatt sötét időket idéző falragaszokkal tiltakozik - állításuk szerint a "jóhiszemű vásárlók" védelme érdekében. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-06 18:36

Fotó: Getty Images

Homofób vörös plakátokkal bélyegzi meg a könyvesboltokat a Hatvannégy Vármegye

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái országszerte több könyvesbolt kirakatába sötét időket idéző, kierekesztő tartalmú plakátokat helyeztek ki a Meseország mindenkié című könyv miatt. A HVIM alelnöke szerint a plakátokkal a “jóhiszemű vásárlók” figyelmét kívánják felhívni arra, hogy “róka került a tyúkudvarba”. Fotó és további részletek itt nézegethetők.

Az EP jogsértőnek minősítette a CEU-törvényt, Varga Judit kiakadt

Az Európai Bíróság kimondta, hogy a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, amely kizárólag a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet érintette, összeegyeztethetetlen az EU-s joggal. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a CEU miatt Magyarország ellen. Az ítélet hátteréről és a törvényről itt írnak.

Varga Judit igazságügyi miniszter kettős mércét kiáltott, és elfogadhatatlannak minősítette a döntést. Ha érdekel Varga álláspontja, akkor itt folytasd az olvasást.

A szentesi kórházban az egyik beteg megvert több beteghordót és ápolót

A csongárdi férfit szeptember 27-én vitték be a sürgősségire, és annyira agresszív volt, hogy amikor például az egyik ápoló le akarta törölni a vért az arcáról, a férfi fejbe rúgta. Arról, miként történt mindez, ebben a cikkben írnak.

Az Országgyűlés szavazott az orvosbérek emeléséről

Kedden egyhangúlag megszavazta a parlament az orvosok fizetésemeléséről szóló törvényjavaslatot. A jogszabály nem csupán a béremelést rögzíti, hanem a hálapénz sorsáról is határoz, valamint bevezet egy új egészségügyi szolgálati jogviszonyt, amely erősen megköti az orvosok mozgásterét. Az eredeti törvénytervezetből hétfő óta kivettek egy rendelkezést a Magyar Orvosi Kamara tiltakozását követően. További információkért kattints ide.

A magyarok közel fele nem oltatná be magát a koronavírus ellen, akik mégis, azok pedig főleg akkor, ha ingyenesen a vakcina

Fotó: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Szeptemberben és októberben is felmérés keretében vizsgálta az Ipsos a lakosság álláspontját az új koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban. Már a múlt hónapban is a 27 vizsgált ország közül nálunk kiugróan magas volt az oltásellenesség aránya, és az adatok azóta csak romlottak. Pontos számok és további részletek ebben a cikkben olvashatók.

Videón, ahogy egy fiatal férfi megpróbálja elvenni egy rendőr fegyverét a Kökin, hogy lelője őt és társait

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a 24 éves gyanúsított azért akarta megszerezni a szolgálati lőfegyvert, hogy végezzen a rendőrökkel. Az esetről, amely a Köki Terminálnál lévő autóbusz-pályaudvaron történt péntek este, erre a linkre kattintva tudhatsz meg mindent, valamint egy videót is találsz.

Kiemelt akció keretében ellenőrzik a PCR-tesztek árazását, akár milliós is lehet a bírság, viszont nem mindig kötelező a hatósági ár

Külön akció keretében vizsgálja a fogyasztóvédelem, hogy az egészségügyi szolgáltatók tényleg a hatóságilag legfeljebb 19.500 forintban megszabott díjazásért cserébe végzik-e el a PCR-teszteket. A különleges ellenőrzésről szóló közlésből ugyanakkor fény derült arra, hogy bizonyos esetekben a szolgáltató mégis kérhet magasabb összeget a hatósági árnál. Részletek itt.

Atlétikai Stadion: az építkezést még el se kezdték, csak az előkészítésnél tartanak, de máris milliárddal drágult a projekt, ami Mészáros Lőrinc gyerekeit gazdagítja

Majdnem a duplájánál tart az Atlétikai Stadion előkészítésének az ára az eredetileg jóváhagyott tavaly novemberi összeghez képest. A beruházásban Mészáros Lőrinc gyermekei is érdekeltek. Bővebben.

Érvénytelenítették a kirgiz választás eredményeit

Fotó: Nezir Aliyev/Anadolu Agency via Getty Images

Engedett a tüntetők nyomásának a kirgiz központi választási bizottság, és eltörölték a vasárnapi parlamenti választás eredményeit. A törvényhozás kedd délután rendkívüli ülést tart, de a parlamenten kívül, mivel az épületet a demonstrálók megrongálták. A kirgizisztáni feszültségekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A strasbourgi bíróság szerint törvénytelenül tiltották meg az Orbán Viktor háza elé szervezett tüntetést

Hét év után sikerült határoznia az Emberi Jogok Európai Bíróságának annak a devizahiteles aktivistának az ügyében, aki 2013 őszén tüntetést jelentett be a magyar kormányfő budapesti otthona elé. Az aktivistát képviselő TASZ jogásza szerint az ítélet üzenet az Alkotmánybíróságnak, és egyben a hatóságok jogalap nélküli gyakorlatainak megsemmisítő kritikája. Bővebben.

Mai nap hírei

Amikor a Mikulás a nagyi fülbevalójában cigizik az ovi előtt – nagy ünnepi lebukások

wmn.hu2 órája

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu13 órája

Érdemes-e most Xbox One X-et vagy PS4 Pro-t venni? Meddig fogsz tudni játszani rajtuk?

metabro.hu13 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu14 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu15 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu16 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu17 órája

Badacsonyi borász nyerte el az Év Bortermelője címet

agroinform.hu18 órája