Mutatjuk, mi a teendő, ha te is megkapod ezt a kellemetlen értesítést a NAV-tól

Startlap - Startlap
Számos magyarhoz érkezhet meg az adóhivatal figyelmeztetése tartozásról. Esti hírösszefoglaló.

MTVA/Bizományosi: Róka László

Mutatjuk, mi a teendő, ha te is megkapod ezt a kellemetlen értesítést a NAV-tól

Számos magyarhoz érkezhet meg az adóhivatal figyelmeztetése tartozásról, amellyel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalók itt találhatók.

Márki-Zay Péter már saját pártját építi

“Egy tisztességes jobboldali pártot fogunk csinálni, amelynek az Európai Néppártban a helye”

– fogalmazott Márki-Zay Péter egy novemberi interjúban. Valóban a Néppártban lehet a helye, hiszen Donald Tusk már a párt megalapítása előtt maga erősítette meg, hogy a pártcsaládban szívesen látnák a hódmezővásárhelyi politikus alakulatát. Márki-Zay a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ korábbi, ismert arcaival, valamint egy volt jobbikossal is tárgyal. Orbán Viktornak pedig, aki az elmúlt években sorra gyűrte maga alá a jobboldali pártokat, kisajátítva a polgári és konzervatív jelzőket, egy komoly jobbközép formációval kell szembenéznie. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Tiborcz István apja 687 millió forint EU-támogatást nyert

687 957 333 vissza nem térítendő, önrész nélküli forint ugyanazon pályázat forrásaiból, amelyen fia egy évvel ezelőtt 215 millió forintot nyert el. Orbán Viktor veje és annak apja így együtt majdnem egymilliárdot kapott az uniótól. Tiborcz István Sándor a 24.hu kérésére készségesen elmagyarázta, mire fordítják a támogatás összegét. Bővebben.

A Tarlós-korszak BKV-s számlagyára miatt is nyomozás indult

A “jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás” gyanújára kizárólag azért derült fény, mert Hadházy Ákos rákérdezett Polt Péter legfőbb ügyésznél, aki – mint írja – “néha egészen hihetetlen információkat is megerősít, még akkor is, ha amúgy nem szeretné nagy dobra verni ezeket”. A független képviselő szerint az ügy szálai “igen magasra érnek”. Részletek.

Nyilvánosságra hozták a jelentést Turi Györgyről

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Szexuális zaklatást nem, de testi, lelki bántalmazást elkövetett Turi György – állapította meg az ötfős bizottság, amely a Magyar Úszó Szövetség felkérésére az érintettek kihallgatásával kivizsgálta a Turi-botrányt. A szövetség az egyetemes úszósport nevében bocsánatot kért az áldozatoktól, valamint a szabályok szigorítását és a gyermekvédelmi program fejlesztését ígéri. Wladár Sándor egyenesen úgy fogalmazott: aki a jövőben ilyet elkövet, annak “letörjük a kezét”. No de mit sikerült feltárni Turi Györgyről? Katt ide és kiderül.

Szombattól Répássy Róbert az új igazságügyi államtitkár

“Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!” –

írta Varga Judit. Répássy pontosan oda fog visszaülni, ahonnan 2015-ben az azóta hivatali vesztegetéssel megvádolt és lemondott Völner Pál érkezése miatt eltávolították. Bővebben.

Átadták a Pesti alsó rakpart egy darabját, de csak a gyalogosok használhatják

Autóval leghamarabb jövő tavasszal lehet majd felhajtani a Margit híd és Lánchíd közötti útszakaszra. Jó hír ugyanakkor, hogy az új városvezetésnek köszönhetően egy zöldebb beruházás született. Karácsony Gergely az átadón arra is kitért: szívesen megköszönné az állam egymilliárdos támogatását, ha ennek nem az ötvenszeresét vették volna el Budapesttől. Fotó és további részletek itt.

Lecsapott a Versenyhivatal a Telekomra: 310 millióra és a fogyasztók kártalanítására büntettek

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A fogyasztókat megtévesztő, valótlan állítást tartalmazó reklám miatt sokaknak járhat a 4 gigabyte ingyen internet. A Telekom ráadásul az elmúlt évtized során immár tizedjére követett el hasonló csalást. Mi történt és kik részesülhetnek a kompenzációban? Ebből a cikkből kiderül.

Szélviharral búcsúzik a hét

A szél szombat este támad fel, majd vasárnapra már nagy területen erős, viharos lökésekre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony Gergely nyert a főpolgármester-választáson, de...

képcím

Árvíz: lezárják az alsó rakpartokat, bezárt a Műegyetem...

képcím

Drámai fotókon a németországi árvíz