Mutatjuk, hol lehet a legtöbbet keresni Magyarországon - itt vannak a friss számok

Startlap - Startlap
A KSH által közzétett statisztikákból az is kiderül, kik azok, akik jelentős béremelésben részesültek tavasszal. Reggeli hírösszefoglaló.

Mutatjuk, hol lehet a legtöbbet keresni Magyarországon – itt vannak a friss számok

Publikálta legfrissebb, márciusi kereseti statisztikáit a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatokból látszik: februárról márciusra még látványosan emelkedett az átlagbér, de már a válság első jelei is feltűnnek. A számok élesen kirajzolják a szektort, amely gyakorlatilag egyik napról a másikra állt le teljesen, ugyanakkor feltűnő, hogy bizonyos csoportok kiugró fizetésemelést zsebelhettek be. A hivatal régiós bontásban is közölte az adatokat. Részletek itt.

“A probléma lényege, hogy fegyvertelen feketéket ölnek meg Amerikában” – egyre több tüntetés torkoll rongálásba, gyújtogatásba, fosztogatásba az USA-ban, már a Fehér Háznál is gyújtogatnak

Egymást követik a demonstrációk az Egyesült Államokban, mióta egy fekete férfi, George Floyd kegyetlen, rasszista rendőri túlkapás miatt veszítette életét. A megmozdulások egyre erőszakosabbak, az emberek rongálnak, fosztogatnak és gyújtogatnak. Erről ebben a cikkben további információkat és videókat találsz.

A tüntetők Washingtont is elérték: a Fehér Ház melletti utcákban ezres nagyságrendű tömeg gyűlt össze, és gyújtogatni kezdtek. Donald Trumpot egy földalatti bunkerbe kísérték. Részletek itt.

Afroamerikai polgármesterek vasárnapi nyilatkozataikban értelmezték az eseményeket, és az erőszak helyett építő jellegű lépéseket sürgettek a George Floyd halála miatt kirobbant megmozdulások kapcsán. Ha kíváncsi vagy, mit mondtak, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Gyönyörű szépen felköszöntötték miniszterelnök urat a fideszes képviselők”

Orbán Viktor ünnepi hetet zárt: saját kormányzásának pénteki, 10 éves évfordulóját vasárnap 57. születésnapja követte. A kormánypárt országgyűlési képviselői lelkesen köszöntötték a miniszterelnököt: legnagyobb rajongója, Aradszki András például nem bírta ki, és már szombaton kirakta szülinapi posztját, amit aztán másnap csomóan követtek. A bejegyzéseiket itt nézegetheted.

Veszteséggel zártak Gyurcsány Ferenc cégei, átadta fiának az irányítást

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egyre kisebb aktivitást mutatnak a Gyurcsány-család cégei.  Dobrev Klára a politika felé fordult a vállalkozások helyett, és az irányítást a szülők fiuknak, Gyurcsány Tamásnak engedték át. A cégek pénzügyi eredményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Újra nőtt a magyarországi aktív fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és ezzel kicsit emelkedett az aktív fertőzöttek száma. Haláleset is volt, de a szokásosnál jóval kevesebb. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Kötelező maszkviselés és változó szabályok: újra kinyitnak az iskolák, de egyelőre még minden elég furcsa lesz

Eddig minden iskola zárva volt, de keddtől már lehet, illetve kell ügyeletet és felzárkóztató órákat tartani. A tanárokkal és szülőkkel folytatott beszélgetésekből kiderül: az, hogy mennyire veszik szigorúan ezeket a plusz órákat, intézményfüggő, tömeg mindenesetre sehol se várható. A nyári táborokról még nem született döntés, de sokan ezzel a lehetőséggel sem élnének. Minderről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz.

“Ha valaki tüsszent, amiatt is a trianoni békeszerződés a hibás” – így írt Budapestről a híres francia író 1930-ban

Különleges cikkre bukkantak a Vanity Fair archívumában: a  Paul Morand tollából 1930-ban, vagyis a trianoni békeszerződés aláírása után tíz évvel született írásban az ismert francia szerző személyes hangvételű beszámolót adott a magyar fővárosban megtapasztalt élményeiről. Morand erősen érzelmes, izgalmas cikkéből itt válogatták ki a legérdekesebb részleteket.

Szuper képeket közölt a NASA a SpaceX szombati kilövéséről

Magyar idő szerint vasárnap este fél 10 körül a floridai Kennedy Űrközpontból fellőtték a SpaceX Crew Dragon űrhajóját, a fedélzeten két veterán NASA-asztronautával. A történelmi jelentőségű eseményről az amerikai űrhivatal fotósai méltó képeket készített: még azoknak is érdekesek lehetnek a fotók, akiket nem különösebben hoz lázba az űrutazásÍme a felvételek.

Szokd meg a szelet, mert egy jó ideig nem megy sehova

Fotó: Fox Photos/Getty Images

A hét második felében rövid időre nyáriasra fordul az idő, de a szél marad: a meleg légtömeg erős, néhol viharos légmozgással érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben

képcím

Nyilatkozott a polgármester, aki betiltotta Orbánék rendezvényét

képcím

Félbeszakították Orbán Viktorék brüsszeli konferenciáját