Kiemelt Hírek 2018. augusztus 03.

Mutatjuk, hol és mikor kell a legjobban vigyázni az M7-esen

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 03.
Hasznos információk, ha balatoni nyaralást tervezel.

Az Index összesítette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatait az M7-es autópályán történt balesetekről a 2017 június 1-től 2018 május 31-ig terjedő időszakban, hogy kiderüljön, hol és mikor kell a legjobban vigyázni a Balatonra tartó vagy onnan hazatérő autósoknak.

Az adatok szerint a fenti egyéves intervallumban összesen 104 baleset volt az M7-esen, vagyis átlagosan hetente 3 szerencsétlenség történik ezen az úton. A legtöbb baleset (38) természetesen a nyári időszakban történt, tavasszal 28 baleset volt, összel 22, és télen már csak 16.

A tavaszi balesetek 78 százaléka (22) a Székesfehérvár és Budapest közötti szakaszra esett, a nyári balesetek többsége (23) pedig a Balaton és a főváros között történt. A sztráda legveszélyesebb pontja Polgárdi volt, ahol 6 közlekedési baleset történt, ezt követi Tárnok 4 balesettel, és Martonvásárnál, illetve Balatonlellénél pedig 3-3 baleset történt.

Nem meglepő módon a balesetek csúcsidőszaka a délutáni órákra tehető, viszont érdekes módon még a nyári szezonban is hétköznap történt a legtöbb ütközés.

Keresés az oldalon