Kiemelt Hírek 2020. április 03.

Mutatjuk, hol és mennyiért végeznek magánlaborban koronavírus-tesztet

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 03.
Ha a körzeti orvosod nem rendeli el a vizsgálatot, még mindig ott vannak a magánintézmények. Ez nem olcsó mulatság, viszont akár házhoz is mennek. Esti hírösszefoglaló.

Mutatjuk, hol és mennyiért végeznek magánlaborban koronavírus-tesztet

Az állami egészségügy laborjai csak akkor tesztelik a betegeket koronavírusra, amennyiben a háziorvos indokoltnak tartja azt a tünetek és a kontaktusok alapján. Akit a körzeti orvosa nem küld tovább a vizsgálatra, annak is van lehetősége megnézetnie magát a magánintézményekben. Ez nem túl olcsó opció, viszont akár házhoz is kimennek. Ebből a cikkből kiderül, hol és mennyiért tesztelhetjük magunkat az új koronavírusra.

Orbán Viktor a Néppártnak: “Minden tisztelettel, de nekem erre nincs időm”

Az Európai Néppárt 13 tagjának vezetője írta alá azt a Donald Tusknak címzett levelet, amelyben arra kérik a pártcsalád elnökét, hogy zárják ki a soraikből a Fidesz-KDNP-t. A felháborodás oka az Országgyűlés által hétfőn elfogadott felhatalmazási törvény. Orbán Viktor levlben reagált a hírre. Részletek itt.

Operatív törzs: Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozásokat és a hatósági karantént

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos beszámolt a fertőzöttekkel, elhunytakkal, illetve a mintavétellel kapcsolatos statisztikákról, majd kijavított néhány, a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos tévhitet. Kiss Róbert alezredes a kórházak és a rendőrség felkészítéséről, valamint a házi karanténok és a kijárási korlátozások megszegőiről tájékoztatott. Részletek itt.

Orbán Viktor szombaton és kedden nagy bejelentést tesz, aztán szerdán dönt a kijárási korlátozásról

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában jelezte, hogy szombaton bevezetik a járványügyi védekezés alapját, jövő kedden következik a válságkezelésicsomag bemutatása, majd szerdán sor kerül az eddig elrendelt kijárási korlátozások értékelésére. A beszélgetés során a kormányfő bejelentette, hogy plusz támogatásban részesítik az egészségügyi dolgozókat. Ha érdekel, mi hangzott el az interjúban, akkor itt folytasd az olvasást.

Több millió maszk és védőruhák százezrei érkeznek Budapestre

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán tájékoztatott arról, hogy a Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, amelyek szombaton rengeteg szájmaszkkal és védőruhával megrakodva térnek vissza Magyarországra. Minderről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

A Nébih bevizsgálta a húsvéti sonkákat

A húsvét közeledtével a sonkákat vette górcső alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A termékteszt során ellenőrzött húsárukban csak kisebb mértékű minőségi és jelölési hibákat találtak. A vizsgálat eredményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Megint drágult az egyik népszerű lottó

Már 360-370 forintba kerül egy euró, és ennek hatása a szerencsejátékok árában is megjelenik. Melyik játék drágult és mennyivel? Innen kiderül.

“Teljes a káosz” – még mindig nem tudni, mi lesz az érettségivel

Szinte napra pontosan egy hónap van hátra az érettségiig, de a pandémia okozta felfordulás miatt még mindig nincs döntés arról, hogy vajon időben megtartják, vagy inkább elhalasztják a vizsgákat. Itt összegyűjtöttek minden jelenleg elérhető információt az idei érettségivizsgákról, plusz megszólaltattak néhány érintett diákot is.

Több megyében péntektől tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Fokozott tűzveszély miatt tűzgyújtásitilalmat rendelt el a Nébih április 3-tól hét megyében. Az érintett területek listáját és a további részleteket ide kattintva tudod megtekinteni.

A fizetési moratórium a hitelkártyákra is vonatkozik

A jegybank pénteken közleményben magyarázta a koronavírus miatt elrendelt hitelmoratórium részleteit. A témáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Keresés az oldalon