Müller Cecília: 21 vírusfertőzött egyetlen magyar iskolában

Startlap - Startlap
A megyei kormányhivatal és a Nemzeti Népegészségügyi Központ "halmozódást" észlelt, ezért elkezdték a kontakt kutatásokat. Esti hírösszefoglaló.

21 vírusfertőzött egy mezőkövesdi iskolában

Bezártak egy iskolát Mezőkövesden, mivel járványgóc alakulhatott ki – tudta meg az RTL Klub. Az intézmény már korábban jelezte, a koronavírus miatt be kell zárniuk. Hogy a település mely iskolájáról van szó, az innen fog azonnal kiderülni. A riport megjelenése óta egyébként mindezt Müller Cecília is megerősítette. Részletek

1000 forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok

Fotó: Getty Images

Ezer forinttal jutalmazta fejenként nevelőinek egy nagyobb csoportját a Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából. A városban volt ahol mást kaptak, de ott még levél is járt Kásler Miklós emberi erőforrás minisztertől. Ha te is kíváncsi vagy a soraira, akkor csak ide kell kattintanod.

Új funkciót kapnak a személyi igazolványok

Ezzel végre egy olyan szintet lépnek meg a kártyákkal, amelyet korábban már belengettek, és egyszerűsíti több helyen az ügyfelek azonosítását is. Részletek

Hét kormánypárti politikus teljes csendben ül a parlamentben

Az országgyűlésben található hét olyan magyar képviselő, akik fel sem szólaltak a 2018-ban kezdődött parlamenti ciklusban. Közöttük is abszolút csúcstartónak számít Bíró Márk, akit a legfőbb “némának” tartanak. Hogy hány év is a rekordja, mellyel sikerült mindenkit túlszárnyalni, az ebből a cikkből azonnal megtudható. 

A DK nem tudja elfogadni, hogy ilyen enyhe ítéletet kapott Kaleta Gábor

A Demokratikus Koalíció szerint rengeteg homályos pontja van a Kaleta-ügyként hírhedtté vált, idén februárban kipattanó pedofilbotránynak. Most Polt Péter legfőbb ügyészhez fordultak. A kérdéseikről itt lehet többet megtudni.

8,5 milliárdot kap a Lázár János által felügyelt ménesbirtok

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtokot kormánybiztosként Lázár János felügyeli. A zártkörűen működő részvénytársaság 4,9 milliárdos forgalom mellett komoly mínuszos üzemi eredménnyel zárta a tavalyi évet. Viszont most nem emiatt, hanem más jogcímen igen komoly támogatásra tettek szert. Részletek

Fertőzőbb a koronavírus, mint gondoltuk

Több mint 200 tudós kéri közös nyílt levelében az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), hogy gondolja át az új típusú koronavírussal kapcsolatos javaslatait. Ebből a cikkből azonnal megtudhatod, hogy szerintük mekkora gonddal is kell szembenéznie a világnak. 

Víztárolóba zuhant egy busz Kínában, 21 halott 

Tóba zuhant egy busz a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban kedden, a balesetben legkevesebb 21 ember veszítette életét – adta hírül a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna. A súlyos balesetről készült videót itt tekintheted meg. 

Megvan 2020 fagylaltja

Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendhagyó módon, de idén is megszervezte az év fagylaltja versenyt, melynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt. A győztes fagyi és az azt megalkotó cukrászt ebből a cikkből ismerheted meg.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

A gyermekek elleni bűnök elkövetőinek nincs kegyelem többé

képcím

Korlátozni fogják a mobilhasználatot a hazai iskolákban

képcím

Május közepétől figyelj: átalakul a személyi igazolvány