Mostantól 12 fontos hazai személyiségnek jár ellátás a Honvédkórházban

Startlap - Startlap
A frissen megjelent rendelet értelmében egy tucat, kimagasló eredményeket felmutató honpolgár is élvezheti a legjobb ellátást nyújtónak minősített Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szolgáltatásait. Reggeli hírösszefoglaló.

Mostantól 12 fontos hazai személyiségnek jár ellátás a Honvédkórházban

A frissen megjelent rendelet értelmében immár nemcsak például katonák, rendőrök, a kormány tagjai, vagy éppen vasutasok, hanem egy tucat, kimagasló eredményeket felmutató honpolgár is élvezheti a legjobb ellátást nyújtónak minősített Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szolgáltatásait. Kikről van szó? Innen kiderül.

A Népszava megszerezte Orbán Viktor levelét, amelyben új tervéről ír, hogy miként vezessék ki a Fideszt a Néppártból

A lap szerint Orbán Viktor Manfred Weber frakcióvezetőnek címezte írását, ebben egy új típusú együttműködést ajánl, amelyhez hasonló 1999-ben is volt az EP-ben. A miniszterelnök ötletét ebben a cikkben ismertetik.

Korhatáros videót közölt a rendőrség: 50 kutyát mentettek meg az állatviadalról, egy elpusztult

A hatóság egy összehangolt akció keretében csapott le a Nagykőrös külterületén zajló állatviadalok szervezőire. Több súlyosan sérült ebet, illetve kiképző eszközöket is találtak. A rendőrség egy szokatlanul felkavaró videót osztott meg az akcióról. Íme.

Megkezdődött a regisztráció a koronavírus elleni oltásra – a virológus elmondta, mire számíthatunk

Az oltás iránti igényedet egy kormányzati weboldalon jelezheted.  Dömötör Csaba államtitkár nemcsak erről, hanem a majdani oltási sorrendről is beszélt. További információkért kattints ide.

Fotó: Andressa Anholete/Getty Images

Kiss Zoltán a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa a köztévé hétfő esti műsorában magyarázta el, hogy teljes védettséget nem várhatunk a vakcináktól. De akkor mégis mire lesz elég az immunizálás? Ebből a cikkből kiderül.

“Sem fizikailag, sem szellemileg, sem lelkileg nem bírják már” – megszólaltak a betegek a kórházi tapasztalataikról

Mivel az operatív törzset hiába kérdezik, az intézmények nem nyilatkoznak, és újságíró nem léphet a kórházakba, a 24.hu az olvasóihoz fordult, hogy kiderítse, mi zajlik az egészségügyben. Az orvosokról, ápolókról tisztelettel beszéltek, ugyanakkor komoly problémákat tártak fel: a fertőzöttek vegyülnek a nem pozitívakkal, a személyzet kevés, a betegeket idő előtt küldik haza, a hozzátartozók hiába érdeklődnek szeretteikről. Részletek itt.

Orbán Viktor pontosan akkor fordított hátat “osztrák laboratóriumának”, amikor valóban sikeressé váltak 

A kormányfő számos alkalommal jelezte, hogy (némi késéssel) tudatosan az osztrák példát követik a hazai járványellenes intézkedések. Orbán Viktor hétfői bejelentéséből kiderült, hogy ennek vége. Éppen akkor, amikor a szomszédainknál az újabb szigorítások hatására drasztikusan csökkent a fertőzések száma, és már a lazítást ünnepelhetik, miközben nálunk alig javult a helyzet. Ezzel hatalmas rizikót veszünk a nyakunkba a karácsonyi időszakban. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Rámosolygott a szerencse Matolcsy György fiára: milliárdokat költhet nála az állam bútorbeszerzésre

Amióta a bútorcég a jegybankelnök kisebbik fia, Matolcsy Ádám érdekeltségébe kerül, bőven jutott nekik a közpénzből, de ezúttal óriási lehetőséget kaptak. Részletek itt.

Kedden elindul a tömeges oltás Nagy-Britanniában, az egészségügyi miniszter kikiáltotta “a győzelem napját”

Fotó: Leon Neal/Getty Images

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a múlt héten, a világon elsőként engedélyezte az egyik koronavírus elleni vakcinát, és már a következő oltóanyag engedélyezése is folyamatban van. Az egyelőre beérkezett 800 ezer adagot egy speciális dokumentum alapján osztják szét. Minderről bővebben itt olvashatsz.

A télies fordulatra még várni kell, ahogy az igazi hidegre is

Egyelőre a megszokottnál enyhébb időben lesz részünk, havazás legfeljebb a hegyekben alakulhat ki. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit