Kiemelt Hírek 2018. április 09.

Most már biztos a FIDESZ kétharmada

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 09.

Frissült a Nemzeti Választási Iroda honlapján a feldolgozott szavazatok aránya: nem sokkal ezelőttig még 133 mandátummal rendelkezett a Fidesz-KDNP a választási iroda adatai szerint. Ez éppen  annyi, amennyi az Országgyűlésben a kétharmados többséghez szükséges. Most viszont már 134 mandátumot jelez 98,96%-os feldolgozottságnál az NVI a Fidesz-KDNP számára, ami azért lehetséges, mert a levélszavazatok feldolgozása még tart, és a határon túl leadott szavazatok 95%-át a kormányoldal kapta – írja a 24.hu.

Így a Fidesz-KDNP újabb listás mandátummal gyarapodott, ha minden így marad, a Fidesz-KDNP-nek 134, a Jobbiknak viszont 26 helyett csak 25 mandátuma lesz a parlamentben.

Ezzel már teljesen biztosnak látszik a kormányoldal kétharmados többsége, ami még akkor is megmaradna, ha a külképviseleteken leadott szavazatokkal egy egyéni mandátumot elveszítene.

Az 24.hu szerint, ha ilyen arányban növekszik a Fideszre adott listás szavazatok aránya, akár még a Demokratikus Koalíció is elbukhat egy listás mandátumot a határon túli szavazatok miatt.

Keresés az oldalon