Morvai Krisztina visszavonul: 'A politikától, a nyilvános közéleti szerepvállalástól is búcsúzom'

Az EP-képviselő a 2019-es ciklus végén távozik a politikai életből.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-01 11:01

Fotó: MTI/ Kallos Bea

Morvai Krisztina hétfő reggel a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kicsit több mint két hét múlva, miután lejár EP-képviselői mandátuma, visszavonul a politikai pályáról. 

Lezárul az életemnek az a szakasza, amely a 2006. október 23-i rendőri brutalitások megtapasztalásától mostanáig tartott. Igyekeztem tisztességgel szolgálni a Hazámat. Mindent „beleadtam” amire képes voltam. Csodálatos emberekkel, remek „csapattal” dolgozhattam együtt – nélkülük nem ment volna… Hiányozni fognak a munkatársaim és hiányozni fognak Önök, akik mellettem voltak az évek során, ki végig, ki rövidebb ideig. Végtelenül hálás vagyok a támogatásért, biztatásért, jó szóért, olykor jószándékú bírálatért, amit Önöktől kaptam

– olvasható a bejegyzésben, amelyben a képviselő megköszönte a részvétnyilvánításokat, amelyeket volt férje, Baló György újságiró halála okán kapott.

 

Morvai Krisztina politikai karrierje a Civil Jogász Bizottsággal indult, amely a 2006 októberi rendőri brutalitások kivizsgálásának céljából alakult – írja a Mérce. Az Európai Parlamentben Morvai kétszer képviselte a Jobbikot, majd 2018 áprilisában a párt arra szólította fel a politikust, hogy adja vissza EP-mandátumát. Ő ezt elutasította, és független képviselő maradt.

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu11 órája

Messit akár 12 meccsre is eltilthatják a vasárnap történtek miatt 

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Vihart kavart és rímes riposztokat ihletett Lackfi János rendőrös verse

konyvesmagazin.hu17 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu17 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu18 órája

5 csillagjegy, aki nehezen vészeli át a szakítást

joy.hu19 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu19 órája

Oroszország kimerült

agraragazat.hu20 órája