Kiemelt Hírek 2020. október 09.

Mióta a PCR-teszt már nem szabadít meg a karanténtól, jóval kevesebb koronavírusteszt készül

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 09.
Kásler Miklós és Müller Cecília új tesztelési eljárásrendjének bevezetése óta a lakosság már nem áll sorban a tesztekért. Reggeli hírösszefoglaló.

Mióta a PCR-teszt már nem szabadít meg a karanténtól, jóval kevesebb koronavírusteszt készül

Szeptember közepén valószínűleg közel voltunk ahhoz, hogy csúcsra járassuk a tesztkapacitásainkat a napi 11-13 ezer koronavírusteszttel. A fertőzöttek jelenlegi száma mellett a nemzetközi ajánlások értelmében akkor is kevés tesztet végeznének itthon, ha maximálisan kihasználnánk a vizsgálati kapacitásainkat. De Kásler Miklós és Müller Cecília új tesztelési eljárásrendjének bevezetése óta nem kell tartani attól, hogy telítődik a rendszer, mert a lakosság már nem áll sorban a tesztekértRészletek itt.

Orbán Viktor szerint Magyarország májustól szabadulhat a koronavírustól

A kormányfő szerint az unió korrupt, Németországban nagyobb korrupció van mint Magyarországon, és a baloldalt “valami ősi ösztöne” vezeti, hogy a bennünket megtámadó idegenekkel fogjon össze. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában beszélt erről, meg egyebek mellett arról, hogy a koronavírus okozta helyzetben kihívást, lehetőséget lát, és elárulta, meddig nem terveznek szigorítást. Erre a linkre kattintva megtudhatod, mi hangzott el a Kossuth Rádióban.

A “soha nem látott” mértékű béremelés is kevés lehet ahhoz, hogy visszahozza az orvosokat külföldről

A kormány kedden, viharos gyorsasággal szavazta meg azt a hétfőn benyújtott törvénytervezetet, amelyben bevezették a 2023-ig három lépcsőben, összesen 120 százalékkal emelkedő orvosbéreket. Ebben a cikkben  évek óta különféle közeli és távoli külföldi országokban dolgozó orvosokat kérdeztek arról, mit gondolnak a béremelésről, az ehhez kapcsolódó új szabályokról, mennyit keresnek jelenlegi munkahelyükön, és vajon a fizetésemelés hatására hazajönnének-e

Nem veszíti el az ingyenes érettségi lehetőségét az, aki nem most szeretne pótolni

Tanárnő tételfüzeteket oszt ki a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án. (Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Varga György)

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette az idei őszi érettségire javasolt biztonsági óvintézkedéseket, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelezte: nem csak most pótolható az érettségi azok számára, akik a járványhelyzet miatt nem vettek részt a legutóbbi vizsgákon. Miként fog zajlani a két hét múlva esedékes őszi érettségi, és mit kell tudniuk azoknak, akiknek eredetileg idén tavasszal kellett volna megszerezniük a bizonyítványt? Innen kiderül.

Nem a kétharmad, hanem a 2022-es választás miatt nagyon fontos a vasárnapi borsodi időközi

Ugyan a Koncz Ferenc halálos motorbalesete után vasárnapra kiírt tiszaújvárosi-szerencsi választókerület időközi választással kapcsolatban többször elhangzott, hogy a tét a parlamenti kétharmad a tét, igazából nem fenyegeti veszély a kormányoldal alkotmányozó többségét. A választást mégis mindkét oldal komolyan veszi – a tét ugyanis valóban nagy, csak egészen más miatt: ez a körzet az egyike azoknak, amelyekben eldőlhet a következő országgyűlési voksolás. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szabadon távozhatott a világ utolsó francia túsza, a 75 éves Sophie Pétronin 

Az idős asszonyt 2016. december 24-én fogták el fegyveresek Gao városában. Sophie Pétronint két olasz fogollyal és egy mali politikussal együtt engedték szabadon. Minderről bővebben itt írnak.

Észak-Korea minden idők legnagyobb katonai parádéjára készül

A műholdfelvételek tanúsága szerint a hétvégi eseményen több ezer katona vehet majd részt. Szakértők szerint a komoly szervezkedés azt jelzi, hogy Kim Dzsongun nagy eredményt ért el pusztító fegyverek fejlesztésében. Bővebben.

Őrizetbe vették a Pussy Riot két tagját

Fotó: Rick Kern/WireImage

Az orosz feminista punkbanda tagjai “a szeretet és a szabadság hiányának jelképeként” megajánékozták Vlagyimir Putyint egy különleges zászlóval. Ha kíváncsi vagy, mi történt, akkor kattints ide.

Ha szabadtéri programot tervezel, akkor a szombat lesz a te napod

Egyelőre nyugodt, napfényes időnk lesz, azonban vasárnap már az ország nagyobbik felében viszatérnek az alacsonyabb hőmérsékletek és a csapadék. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon