Minden jel arra utal, hogy Bálint gazda koronavírusos volt

Startlap - Startlap
Bálint György ajtaján kint van a hatóság piros cetlije, és özvegye karanténban van a Blikk szerint. Reggeli hírösszefoglaló.

Minden jel arra utal, hogy Bálint gazda koronavírusos volt

A Blikk szerint a június 21-én elhunyt Bálint György koronavírussal fertőződött. Az elismert kertészmérnök otthonának ajtaján a hatósági házi izolációt jelző piros cédula virít, és özvegye karanténban van. Részletek itt.

Modern tankönyveket harangozott be a kormány, de ebből főleg annyi jött össze, hogy sokszor használják az internet kifejezést

Az új NAT mellé új tankönyvek is érkeztek, egyelőre az első, az ötödik, a hetedik és a kilencedik osztály számára. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint a megújult könyvek jól használhatók, és a nemzeti elkötelezettség mellett gyerekközpontúsággal és 21. századi modernitással jellemezhetők. A szakma nem igazán ért ezzel egyet. A kortárs irodalom fontos figurái és a finnugor nyelvrokonság is eltűnt, de egy kis propagandának jutott hely. A folytatásért erre a linkre kattints.

Durva recesszióra számít az IMF, egyedül Kínában várható növekedés

Borús jövőt fest a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb elemzése: a washingtoni székhelyű szervezet jóval mélyebb recessziót prognosztizál, mint ami a World Economic Outlook (WEO) tavaszi előrejelzésében szerepelt. Több európai ország kétszámjegyű visszaesésre számíthat, és a Magyarország szempontjából fontos Németország is súlyos gazdasági adatokra számíthatKína az egyetlen nagyhatalom, amely megúszhatja mindezt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Orbán Viktor azt ígérte, a munkanélküliség felszámolásának egyik pillérei lesznek az állami vállalatok, de ennek nyoma sincs

Fotó: Gabriel Kuchta/Getty Images

A kormányfő május 8-án jelentette be, hogy az állami cégek új embereket fognak időleges szerződésekkel felvenni. Pár héttel később még külön meg is dicsérte Bárfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, amiért álláskeresők befogadására alkalmas állapotba hozta a vállalatokat. Ehhez képest pillanatnyilag síri csend van az intézkedés körül, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig gyakorlatilag közölte, hogy nincs ilyen program, és nem is tartaná jó ötletnek. Részletek itt.

2020 egyik legerősebb képe készült egy amerikai tüntetésen: a férj féleautomata fegyverrel, felesége pisztollyal fenyegette a tömeget a palotájuk előtt

Szürreális filmeket idéz az a jelenet, amelyet St Louisban vettek fel egy kisebb hétvégi demonstráció során a város egyik legelegánsabb negyedében. Miközben az emberek Lyda Krewson polgármester háza felé tartottak, az egyik műreneszánsz kastély tulajdonosai Tarantino figuráit megszégyenítő stílusban, fegyverekkel fogadták őket. Fotó, videó és további részletek itt találhatók.

Már több mint félmillió a koronavírus halálos áldozatainak száma

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház közölte a friss adatokat a koronavírus-járványról. Ugyan a naponta regisztrált új esetek száma az utóbbi hetekben csökkent, több országban csúcsokat dönt a fertőzés. A pontos számokért ide kell kattintani.

A magyar kormány a menekültek helyett az üldözött keresztényeket támogatja, de még az uszító kormánypropagandára is jóval többet költenek

A Hungary Helps program 2017-es indulása óta a hazai menekültügyi rendszer kvázi megszűnt. Az Azbej Tristan kereszténydemokrata államtitkár által felügyelt humanitárius segítségnyújtási keretprogramra eddig 11 milliárd ment el, amit főként a Közel-Keleten használtak fel. Mindeközben propagandára ennek a többszörösét szórták el, de Mészáros Lőrinc szállodái számára is több pénzről döntöttek egy pillanat alatt. Részletek itt.

A Hovédelmi Minisztérium a veszélyhelyzetben kirendelt katonák értékelésre kérte a cégeket

Benkő Tibor honvédelmi miniszter levélben jelezte a létfontosságú magyar vállalatok vezetőinek, hogy értékeljék a hozzájuk kivezényelt katonák tevékenységét. A kijelölt cégek listáján több olyan is szerepelt, amelyek korábban kormányközeli vállalatok felvásárlási célpontjaként merültek fel. Részletek itt.

Andrzej Duda nyerte a lengyel választás első fordulóját, de a következő körben a varsói főpolgármester mégis legyőzheti a jelenlegi elnököt

Fotó: Omar Marques/Getty Images

A lengyel elnökválasztás vasárnapi első fordulóján Andrzej Duda, a mostani elnök lett a győztes. Ugyanakkor fő ellenzéki erő, a Polgári Platform (PO) által vezetett koalíció jelöltje, Rafal Trzaskowski simán válthatja a székében Dudát. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Szélvihar és erős hidegfront közeledik

Markáns hidegfront vonul át hazánkon, amelynek köszönhetően heves szélrohamokra és csapadékra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...