Minden idők második legnagyobb havi költségvetési hiánya jött össze

Startlap - Startlap
Soha nem volt júniusban még ekkora ez a szám, most nagyon elszállt. Esti hírösszefoglaló.

Hatalmas a deficit: minden idők második legnagyobb havi költségvetési hiánya jött össze

Az óriási egyensúlyvesztés oka a járvány: az adóbevételek elapadtak, egy részükről lemondott a kormány, és a kiadások is megugrottak. A pontos végösszeget ebből a cikkből tudható meg. 

Fellebbezett Kaleta Gábor, folytatódik az ügye

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A vád szerint a diplomata több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt a laptopján. A volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forintos pénzbüntetés fizetésére kötelezték. Most ez ellen fellebbezett. Részletek

Ausztria szigorít a Magyarországról érkezőknél

Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és a Magyarországról érkezők kiemelt figyelmet kapnak – jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár. A miértre itt kaphatunk választ. 

Nyílpuskával lőttek meg egy kutyát Tárnokon

A kétéves pulit a fején találták el, a bal szeme felett alig két centivel állt ki a koponyacsontból a nyílhegy. Az eset hétfőn történt, csodával határos módon a kutyát a helyi állatorvos meg tudta menteni. A megdöbbentő történet további részletei innen érhetőek el. 

Úgy tűnik súlyos biztonsági hibát találhattak a nemzeti konzultáció honlapján

Számos internetes fórumon feltűnt egy képernyőmentés, amely arra enged következtetni, hogy a nemzeti konzultáció weboldalán visszaélésre adhatott lehetőséget egy súlyos sérülékenység. Hogy miről is van szó, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Elkapták a rabot, aki az állampusztai börtönből lépett le

Szombaton munkavégzés közben szökött meg egy rab az állampusztai börtönből. Idekattintva kiderül, meddig is jutott azóta a szökevény, illetve hol is kapták el.

Tízmilliárdért újítják fel a színházat Debrecenben

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Hogy mire is fordítják a renoválás során ezt a hatalmas  összeget, az innen fog kiderülni. 

Bankkártyás fizetés: eddig marad a 15 ezres limit

Fotó: Getty Images

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a kártyás fizetési rendszerek teljes bevezetéséről a magyar kiskereskedelemben, valamint arról is, meddig marad a 15 ezres limit. Részletek.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Elnyelt egy autót a beszakadt úttest Debrecenben

képcím

Büntethető lesz Ausztriában, aki kéretlen fényképet küld a...