Minden bankkártyást érint az MNB bejelentése

A jelenlegi helyzetre való tekintettel kellene meghozni ezt az ésszerű döntést, Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-21 08:47

Fotó: Getty

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó értékhatárt jelentősebben megemelné. Hogy pontosan mekkora összegért vásárolhatnánk az MNB javaslatára úgy, hogy hozzá sem kellene érintenünk a kártyánkat a konzolokhoz a pénztáraknál, az ide kattintva érhető el. 

Koronavírus: már 103 regisztrált beteg van

A legutóbbi adatok alapján Magyarországon 103-ra nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma, 117-an vannak karanténban és immáron négy halálos áldozatot követelt a világjárvány. A jelenlegi utolsó elhunytról ide kattintva tudható meg több.  A Szent László Kórház egyik dolgozója is megfertőződött koronavírussal, részletek innen érhetőek el. Az operatív törzs immár online tart sajtótájékoztatót: az első ilyen pénteken volt, melyen elmondták, hogy Európa többi országával ellentétben nálunk miért nem tesznek közzé területi adatokat a megbetegedésekkel kapcsolatban – mindez ebből a cikkből fog kiderülni, 

Megjelent a kormányrendelet a hitelek fizetési moratóriumáról

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Orbán Viktor által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések március 19-én léptek életbe. Sok kérdésre választ kaphatunk ebből a cikkből.

Orbán Viktor pénteken már egy katonai tervről és tömeges megbetegedésről beszélt

Egyebek mellett a rendelkezésre álló maszkok számáról és a lehetséges gazdasági következményekről is beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A részleteket itt találod

Varga Mihály szerint ez az év “elment”

A pénzügyminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ismertette egy német bank elemzését, és értékelte a magyar gazdaság jövőjét. Varga úgy véli a közeljövő nem sok jót ígér. Részletek itt.

Súlyos gondok a házi gyermekorvosi ellátással, a mentősök levélben kértek segítséget Orbán Viktortól

Miután az érintettek 40 százaléka kiszállt a napi rendelésből, vannak területek, ahol teljesen megszűnt a gyermekorvosi ellátás – erről Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke nyilatkozott az ATV Start című műsorában. Póta beszámolóját ide kattintva olvashatod, illetve nézheted meg videón.

Nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. A Facebookon nyilvánosságra hozott dokumentum szövegét ebben a cikkben nézheted meg.

Kétségbeesés és tehetetlenség helyett példaértékű összefogást hozott a távoktatás a magyar iskolákba

Március 13. sokáig emlékezetes napja lesz a hazai közoktatás történetének: Orbán Viktor ezen a pénteki napon jelentette be este negyed tízkor, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, és digitális tanítási rend érvényes. A pedagógusoknak tehát két napjuk volt arra, hogy újragondolják a képzési tervet, vagyis kitört a pánik – gondolnánk mi. De ehelyett egészen más történt: példaértékű összefogás jött létre a magyar iskolákért. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Megtalálhatták az első koronavírusos beteget

A betegséget elindító Kínában rendkívül megcsappant az új koronavírusos betegek száma. Részletek itt.

Mindeközben a kutatók megtalálhatták a legkorábbi koronavírusos esetet, amely alapján elképzelhető, hogy mégsem egy állatpiacon ugrott át a fertőzés az emberre. Részletek itt.

Az EU lezárja a külső határait 30 napra

Srdjan Stevanovic /Getty Images

A koronavírus-járvány terjedésének fékezésére az Európai Unió lezárja a külső határait harminc napra. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Ebből a cikkből kiderül.

Elmarad a a foci-Eb, bezár a győri Audi-gyár, elhalasztották a budapesti vizes Európa-bajnokságot

A norvég szövetség Twitter-oldalán megerősítették a pletykát: a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokságot. Részletek itt.

Péntekig fokozatosan csökkentik, jövő hétfőtől pedig teljesen leáll a győr Audi-gyár termelése. A témáról ebben a cikkben olvashatsz.

A Európai Úszószövetség pénteki közleménye szerint az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók május 11-24-re tervezett budapesti versenyét egy másik, későbbi időpontban tartanák meg. A jelenleg rendelkezésre álló dátumot és a további részleteket innen fognak kiderülni.

Mai nap hírei

Belgium legnépszerűbb lapja már arról ír, hogy a Fidesz alapítótagja vett részt a pénteki orgián

444.hu2 órája

Egy orrspray elpusztítja illetve hatástalanítja a koronavírust

travelo.hu3 órája

Tordai: Megbuktatjuk a kormányt

demokrata.hu5 órája

Iszapba ragadt házikedvencet mentettek a tűzoltók

agroinform.hu7 órája

Néhány teljesen értelmetlen Kresz-szabály – bringás szemmel

flowcycle.hu8 órája

100 GB ingyen internetet ad a Telenor

gsmring.hu9 órája

Új belépő modell – Unimog U219

gepmax.hu11 órája

5 dolog, ami miatt egy férfi fülig szerelmes lesz egy nőbe

joy.hu11 órája