Kiemelt Hírek 2019. augusztus 27.

Minden, amit tudni kell arról, hogyan kézbesítik a rezsiutalványokat

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 27.
Megszökött a börtön elől a BRFK volt főtisztje. Kiderült, kiket gyilkolhattak meg hétfőn Nyíregyházán. Kósa Lajos szerint nem a fák égnek Brazíliában. Hírösszefoglaló.

Minden, amit tudni kell arról, hogyan kézbesítik a rezsiutalványokat

A nyugdíjasokat 9000 ezer forintos rezsiutalványban részesíti a kormány. De miként történik a támogatás kézbesítése? A Magyar Posta ebben a cikkben elmagyarázta.

A rendőrök szerint hiába lépett meg a börtön elől a BRFK volt főtisztje, hamarosan úgyis megtalálják

Nem vonult be büntetése letöltésére Porkoláb Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) volt főtisztje, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja. A fejvadászok azonban nem aggódnak a dolog miatt, mert van valami, ami miatt Porkoláb nem tud örökké bújkálni. Ebből a cikkből megtudhatod a részleteket, köztük azt is, miért ítélték szabadságvesztésre az egykori rendőrt.

Kiderült, kiket lőhettek le tegnap Nyíregyházán

Hétfőn délután riasztották a rendőrséget, miután Nyíregyháza orosi városrészének lakóövezetében egy férfi rálőtt két emberre, akik a helyszínen belehaltak sérüléseikbeIde kattinva megtudhatod, ki lehet a két áldozat, valamint azt is, hol tart a nyomozással a rendőrség.

Kósa Lajos szerint az Amazonas-medencében nem is a fák égnek

MTI/Kovács Attila

Úgy tűnik, Kósa Lajos nem látja a fától az erdőt, ugyanis a fideszes országgyűlési képviselő a Kossuth Rádióban hétfő reggel kerek perec közölt a világot egy emberként aggasztó erdőtüzek kapcsán, hogy nem is a fák lángolnak. Ha kíváncsi vagy, mit mondott pontosan Kósa, és mivel magyarázta szakértői megjegyzését, akkor ezt a cikket olvasd el.

Eddig sosem látott, elkeserítő számok a magyar nyugdíjhelyzetről

Az MNB frissen publikált önkéntes nyugdíjpénztári adatsoraiból kiderült, mennyire drámai a helyzet a nyugdíjra való megtakarítások tekintetében a fiatalok körében.

Ijesztő és egyben látványos légköri jelenséget fotóztak hazánkban

Kinczel László fotós Balassagyarmatnál készítette fényképét egy ritka égi jelenésről, vagyis egy légzuhatagról. Mi az a légzuhatag?

A közmédiát leleplező e-maileket szereztek meg

Két e-mailt küldött valaki a Partizánhoz, amelyek állítólag azt bizonyítják, hogy a közmédiában megfelelő alanyokat keresnek ahhoz, hogy a kormánynak tetsző módon tematizálhassák a híreket

Nehéz elhinni, hogy Orbán Viktor tényleg magánemberként látogatott meg Fátimában egy ultrakonzervatív keresztény szervezetet

Fotó: Laszlo Balogh/Getty Images

A magyar miniszterelnök a hétvégén a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának (ICLN) rendezvényén, Fátimában járt. Az ultrakatolikus keresztény szervezetet elvileg magánút keretében látogatta meg, de a találkozó részleteiről kinyomozott információk ennek ellentmondanak.

Magyarországon minden héten legalább egy nő veszti életét családon belüli erőszak miatt

A bántalmazók rendszerint kifelé kedves arcukat mutatják, a négy fal között azonban feltárják valódi énjüket, és nem csupán szavakkal verik áldozataikat. Honnan lehet felismerni ezt az embertípust? Hogyan lehetséges, és miért olyan nehéz szabadulni tőlük?

Szerdától csökken az esőzések száma

Szárazabb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, amelynek köszönhetően szerdától jóval kevesebb helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A következő napok időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon