Milliós iskolai tandíjak Budapesten: ennyit fizet a magyar elit

Nagy számok következnek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-02-10 23:05

Ha nem szeretné állami iskolába járatni a gyerekét megteheti, rengeteg magániskola van a fővárosban. Elég csak felidézni a PISA-felméréseket, a pedagógushiányt, vagy akár a tanintézmények épületeinek állapotát, hogy elmenjen a kedvünk a kötelező felvételt biztosító körzeti iskoláktól. Na de mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy megengedhessük magunknak ezt a finnyáskodást? Eléggé.

Waldorf iskolák

Fotó: Facebook/ Solymári Fészek Waldorf Iskola

Az Óbudai Waldorf Általános Iskolában nem tandíj van, hanem alapítványi hozzájárulás, aminek megállapítása során figyelembe veszik az egyéni anyagi helyzetet. Nagyjából havi 35-40 ezer forintról van szó. Ide tavaly kétszeres volt a túljelentezés. A zuglói iskolájukban is hasonló a helyzet, itt még egy egyszeri 65 ezer forintos beiratkozási költséggel is számolni kell. 

AKG Általános Iskola

Fotó: Facebook/ AKG Általános Iskola

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium általános iskolás szekciójában lévő 48 helyre 1000 gyerek jelentkezett. 32 normál költségtérítéses hely van, ezen diákok szüleinek havi 100 ezer forintot kell fizetniük. A maradék 16 helyért licitálhatnak a szülők. Az így befolyt összegből finanszírozzák az alaptandíjas igénylők számára a szociális ösztöndíjat.

Carl Rogers Személyközpontú Általános Iskola

Fotó: Facebook/ Rogers Személyközpontú Óvoda és Általános Iskola

A Rogers általában évi 20 gyereket vesz fel, a túljelentkezés itt is többszörös. A tandíj évi 891 ezer forint, de ebben minden benne van, a táborok és a tankönyvek is. Szociális támogatásra náluk is lehet pályázni, a szülők által befizetett összeg 10 százalékát erre fordítják.

Budapest School

Több intézményt üzemeltetnek és a tandíj átlagosan 130 ezer forintra rúg havonta, ebből napi négyszeri étkezést is biztosítanak.

Nemzetközi intézmények

Fotó: Facebook/ Britannica International School Budapest

Ők vannak a lista csúcsán. A Budapesti Német Iskolában 1950 eurós beiratkozási díjjal (605 ezer forint) és 1,2 millió forintos tandíjjal kalkuláljon az, aki ide szeretné járatni gyermekét. A Budapesti Francia Iskola évi 1,56 millió forintot kér. 290 ezer forintos egyszeri beiratkozási díj plusz évi 3,1 millió forint tandíj befizetése után kezdhetjük az évet a The British International School Budapestben. Ugyanezt a Britannica International Schoolban 3 millió 450 ezer forintért tehetjük meg. A Greater Grace International School 350 ezer forintos regisztrációs díjat számít fel az évi 3 385 000 forintos tandíj mellé. És végül ha a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola a legszimpatikusabb, akkor a 100 ezres regisztrációs díj befizetése után összesen 19800 USD-t, vagyis 5 millió forintot kell félretenni még.

Címlapkép: Facebook/ Britannica International School Budapest, Forrás: penzcentrum.hu

Mai nap hírei

Kétezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu2 órája

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina tesztelésében

szeretlekmagyarorszag.hu3 órája

Segíthet a cink a koronavírus ellen?

napidoktor.hu6 órája

Szoboszlai gólt lőtt, kikapott a Real

eurosport.hosszabbitas.hu11 órája

A szájvíz nagyban segíthet a koronavírus terjedése ellen

hamuesgyemant.hu16 órája

Az alábbi 6 csillagjegyes párosítás marad együtt legtovább: az ő szerelmük akár örökké is tarthat

joy.hu17 órája

A Jahn Ferenc kórházat is érintette Káslerék kórházkiürítése

pestlorinc.ezalenyeg.hu18 órája

Őstermelők, családi gazdaságok adózása: sorra vettük a változásokat!

agroinform.hu18 órája