Milliókkal rövidítheti meg a nőket öregségükre a nyugdíjveszteség

Startlap - Startlap
Menekülésnek jó lehet, de anyagilag hatalmas áldozat a nők előrehozott nyugdíja. Reggeli hírösszefoglaló.

Milliókkal rövidítheti meg a nőket öregségükre a nyugdíjveszteség

Vannak olyan élethelyzetek – megromlott egészségi állapot, vagy ha reménytelen a munkavállalás –, amikor a korhatár előtt pár évvel azonnali menedéket jelent a nőknek, hogy 40 évnyi jogosultsági idő után nyugdíjba mehetnek. Fontos azonban, hogy mindenki tisztában legyen vele, mennyit bukhat, ha nem várja ki a nyugdíjkorhatár betöltését. Szakértők kiszámolták, tetemes összegről van szó. Részletek.

Most fiatal a legtöbb koronavírus-fertőzött, de ez hamarosan megfordulhat

Több olyan összeesküvés-elmélet is elkezdett keringeni mostanában azzal kapcsolatban, milyen vírus az, ami tavasszal még az idősebbeket fertőzte meg, ősszel pedig már a fiatalokat támadja? Ugyan a statisztikák tudatában ez a felvetés még akár jogosnak tűnhet, de a fertőzés továbbra sem válogat. Ha érdekel a szakemberek járványügyi prognózisa a következő hetekre, ide kattints.

A DK-s képviselő beszalagozta Orbán Viktor dolgozószobájának ajtaját

Ha kíváncsi vagy, mit üzent Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő a miniszterelnöknek, és egy fotót is megnéznél az akcióról, ez a cikk mindenre választ ad.

Felfüggesztették az egyik koronavírus-vakcina tesztelését

Getty Images

Az egyik tesztalanynál súlyos egészségügyi probléma lépett fel. Kiderítik, mi okozta. 

Ismeretlen folyadékkal támadtak orosz ellenzékiekre Novoszibirszkben

Olga Guszeva, Navalnij csapatának helyi programmenedzsere szerint két – tréningruhába öltözött, maszkot viselő – férfi rohant be az ellenzéki Novoszibirszk Koalíció 2020 irodájába, amely egyben a Navalnij-csapat helyi központja is. „Az egyikük tartotta az ajtót, míg a másik káromkodásokkal egy sárga folyadékkal teli palackot dobott, amelynek szúrós vegyszerszaga volt” – mondta Guszeva a CNN-nek. A támadás részleteiről itt olvashatsz bővebben.

Ferihegy: több területet is lezárnak

A Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának több részét is kivonja az utasforgalom alól a napokban bejelentett költségcsökkentési intézkedések miatt. Ebből a cikkből kiderül, hogyan érinti mindez az utasokat.

Lángokban áll Görögország legnagyobb menekülttábora

Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Több tűz is kiütött szerdára virradóra a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborban Görögországban. Sajtójelentések szerint több lakókonténer kigyulladt, emiatt a hatóságok elrendelték a létesítmény kiürítését. A tűz okairól ellentmondásosak az értesülések. Íme, a részletek.

Módosították a jogszabályt, korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Magyarországra

Módosították a jogszabályt, a szeptember ötödikétől életbe lépett rendelkezés szerint már nem csak a V4 országokból, hanem a többi külföldi országokból is érkezhetnek vadászok

A raktárkoncertek a megszorult zenekarok mellett a NER köreit is finanszírozzák

A lebonyolítást az állami Antenna Hungária Zrt.-re bízták, amely azonban közpénzes munkáikról ismert cégeket vett be a munkába. Ha kíváncsi vagy, kik profitálnak az állami támogatásokból, ide kattints.

Nemsokára visszatér a kánikula

Időjárásunkat hosszabb időn keresztül anticiklon fogja meghatározni. Sok napsütésre, fokozatosan erősödő nappali felmelegedésre számíthatunk, csapadék nélkül. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben