Milliárdokat mozgatott meg a kormány az éjjel

Startlap - Startlap
A Magyar Közlönyből derült ki, mint oly sokszor, hogy a magyar kormány egy komolyabb összeget csoportosított át. Esti hírösszefoglaló.

26 milliárd forintot csoportosított át a kormány

Péntek este a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint közel 26 milliárd forint költségvetési forrást mozgatott meg a kormány. Az átrendezésre ez a cikk adja meg a magyarázatot.

Orbán szerint az EU-nak “magunkfajta szabadságharcosokra van szüksége”


Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond A magyar függetlenség napja címû konferencián a Pesti Vigadóban 2021. június 19-én. MTI/Máthé Zoltán

A magyar függetlenség napja elnevezéssel tartottak szombaton konferenciát Budapesten. Itt tartott beszédében jelezte a magyar miniszterelnök, hogy szerinte nekünk kell megjavítanunk az Európai Uniót. Hogy ezen pontosan mit is értett, az ebből a cikkből azonnal ki fog derülni. 

Kiderült, miért nem indítja nagyágyúit a Fidesz Budapesten

Interjút adott Fürjes Balázs a Magyar Nemzetnek, amelynek jellemző módon az volt lényege, hogy szerinte Karácsony Gergely mennyire rosszul vezeti Budapestet. A szokott lemez mellett azért arra is kitért, miért nem indítja nagyágyúit a Fidesz a fővárosban. Részlet.

Alapjogi biztoshoz fordul Szél Bernadett a homofób pedofiltörvény miatt

Írásbeli kérdéssel fordul az alapjogi biztoshoz Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a kedden elfogadott homofób pedofiltörvénnyel kapcsolatban, amely ellen sok ezren tüntettek a Kossuth téren hétfőn. Részletek

Merkel aggodalmát fejezte a magyar telt házas meccsek miatt

Angela Merkel német kancellár örül, hogy szurkolók előtt rendezik meg a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit, de azért van amit már ő is túlzásnak tart a jelenlegi járványhelyzet miatt. Bővebben

Megakadályozta a kamionos, hogy öngyilkosságot tudjon elkövetni egy férfi

Tom Birkett angol kamionos az M62-es autópályán haladt Leeds közelében, amikor észrevett egy férfit, aki az út feletti hídról akarta levetni magát. Azonnal cselekedett, viszont szokatlan módját választotta az életmentésnek. Bővebben.

Ingatlanpiac: ez a legdrágább vidéki város

Az Otthon Centrum megyei jogú városokban végzett felmérése szerint 290 társasházi lakás projekt kivitelezése van folyamatban 2021 júniusában, ezekben 7.758 új lakás épült és 3.541 lakás, az épülő állomány 45,6 százaléka volt elérhető. Egy klikk után mutatjuk is a legdrágább vidéki magyar várost. 

Ezeken a vasútállomásokon osztanak vizet idehaza

Fotó: Getty Images

Ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start a fővárosi pályaudvarokon és több vidéki vasútállomáson a hőségriasztás idején – tájékoztatott a Mávinform szombaton. Bővebben

Ez is érdekelhet

képcím

Lemondott a Fidesz választókerületi elnöke, aki le akarta fizetni...

képcím

Maradhat az éves elszámolás a napelemeknél

képcím

Elhunyt Bajkai István