Milliárdokat költ béremelésre az Aldi és a Lidl: egymillió felett is lehet keresni

A két diszkont együttesen közel 10 milliárd forintot költ a dolgozók fizetésének növelésére. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-02-04 18:57

Fotó: iStock

Emeli a béreket az Aldi és a Lidl, egymillió felett is lehet már keresni náluk

Lidl 7,3 milliárd forintot, az Aldi pedig 2,5 milliárd forintot fordít az idén béremelésre. Ennek részleteit ebben a cikkben ismertetjük.

Sokallja a büntetését a kiskunfélegyházi férfi, aki csecsemőkorú és kiskorú gyermekeivel fajtalankodott

Első fokon 12 év fegyházra ítélték, de enyhítésért fellebbezett a saját gyermekeivel fajtalankodó kiskunfélegyházi apa. A felkavaró ügyről ebből a cikkből tudhatsz meg mindent.

A Vuhanból hazamenekített magyarok egy fertőzött belga állampolgárral együtt utazhattak haza

Jön a Hosszú Katinka-film

Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Filmintézet, hogy milyen filmek kapnak gyártási támogatást a következőkben, és a lista tele van izgalmas darabokkal. Ilyen például az a több mint félmilliárdos segítséggel készülő portréfilm, amely Hosszú Katinkáról fog szólni. Erről, valamint a többi tervezett alkotásról írnak ebben a cikkben. 

Szélrekord: az egész országra riasztás van érvényben, a vihar fákat dönt ki, baleseteket okoz és autókat rongál

A budapesti János-hegyen 124 kilométer/órás széllökést mértek, az Országos Meteorológiai Szolgálat nagyjából az egész országra riasztást adott. A tűzoltókat kedd kora délutánig a viharkárok miatt több mint 100 alkalommal riasztották. Minderről az alábbi két cikkben olvashatsz tovább, amelyekben számos fotót is találsz a vihar okozta problémákról.

Fotókkal tiltakoznak az új Nemzeti alaptanterv ellen a pedagógusok az interneten: “Nem tanítok fasiszta írót”

Fényképes tiltakozásra buzdít a Facebookon a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a múlt pénteken közzétett Nemzeti Alaptanterv miatt. A korábbi, pedagógusfizetésekről szóló kampányhoz hasonló felhíváshoz máris többen csatlakoztak. A tanárok bejegyzéseiből ebben a cikkben válogattak.

” Nyugtassanak meg, hogy a harmadik Orbán-kormány értékrendjébe nem fér bele a kommunista ügynökök magasztalása” – Schmidt Mária nyílt levélben akadt ki Kásler Miklósnak Szabó István életműdíja miatt

A Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária a Facebook-oldalán tette közzé nyílt levelét, amelyet Kásler Miklós miniszternek, Fekete Péter államtitkárnak, Káel Csaba kormánybiztosnak és L. Simon László fideszes képviselőnek címzett Szabó István rendező tervezett életműdíja miatt. Íme a levél.

Pozíciót kapott a Mi Hazánk három tag, akiktől korábban még szélsőséges múltjuk miatt elhatárolódtak

Toroczkai László érkezik a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusára az ásotthalmi sportcsarnokba 2019 nyarán. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Amikor egy évvel ezelőtt több tagjától és szimpatizánsától elhatárolódott a Mi Hazánk, úgy tűnhetett, hogy a szélsőjobboldali pártban is van egy határa a radikalizmusnak, ami már nem vállalható fel. Lantos János, Walter Pál Péter és Ábrahám Tamás, akiket annak idején szankcionáltak, most pozíciót kaptak Toroczkai László pártjában. Mi változott a három politikus megítélésében azóta? Innen kiderül.

Módosították az oltásellenes házaspár elleni vádat, felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak

Folytatódott az oltásellenes L. Csaba és L. Ada Rózsa büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken. Az eredeti vádirat szerint a szülők nem adták be csecsemőjüknek a vérzékenységet megelőző kötelező K-vitamint, nem hívtak orvost a sugárban hányó babához, és később megakadályozták a gyermek ellátását. Kisfiuk nyolchetesen, agyvérzésben hunyt el. A két éve tartó bizonyítási eljárás számos megdöbbentő tényt hozott napvilágra. A keddi tárgyalás fejleményeiről és az eddigi történésekről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Ez a legjobban fizetett magyar szakma, mégis 22 ezer betöltetlen állás várja a szakembereket

Főként logikus gondolkodás, kreativitás, nyitottság, csapatban gondolkodás és angol nyelvtudás kell hozzá, amiért cserébe még a bankszektornál is versenyképesebb fizetést és kellemes munkakörnyezetet kínálnak. Ennek ellenére jókora hiány van a megfelelő szakképzettséggel rendelkezőkből. A folytatásért ide kattints.

Mai nap hírei

Egy bíróság szerint Semjén Zsolt alkotmányellenes törvényt nyújthatott be

168ora.hu12 órája

Lehullt a lepel Károly herceg legfurább dolgáról

joy.hu14 órája

Még egy ágazat, amit romba dönthet a koronavírus: jelentősen csökkent a kacsa- és libatermékek kereslete

agroinform.hu14 órája

Új funkciót kap a Gmail

itbusiness.hu15 órája

Tényleg ez okozza az egyre több traktortüzet?

gepmax.hu15 órája

Új információk szivárogtak ki a Huawei P50 szériáról

gsmring.hu16 órája

Ma is négyezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu18 órája

15 percen belül kiderül, hogy érint-e bennünket a COVID-19

napidoktor.hu19 órája