Milliárdokat kap a magyar államtól a Csíki Sör tulajdonosa

A román kormány által kritizált pályázaton egy másik ismert vállalkozó még a sörgyáros Lénárd Andrásnál is nagyobbat szakított. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-14 18:20

MTI Fotó: Mohai Balázs

Milliárdokat kap a magyar államtól a Csíki Sör tulajdonosa

A Székelyföldi Gazdaságfejlesztési Program keretében kiírt pályázati felhívásokon nagyot szakított két ismert figura: Lénárd András, az Igazi Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa, valamint Balázs Attila, akinek több mint két tucat vállalkozása feltűnően sikeresen szerepel közbeszerzéseinken. A magyar állami támogatások elosztásáért felelős romániai Pro Economica alapítványt a román külügyminisztérium tavaly figyelmeztetésben részesítette. Minderről bővebben itt írnak.

A tűzoltóság mindössze 200 méterre volt, mégis leégett egy ház Ausztriában, benne egy magyar ápolónővel

8 egység összesen 96 tűzoltója küzdött mintegy 9 órán át, hogy eloltsák a lángokat, amelyek kedd hajnalban csaptak fel az az ausztriai Voitsbergben egy családi házban. A tűzesetben két idős osztrák, valamint magyar ápolónőjük veszítette életét.  A tragédiáról ide kattintva olvashatsz fényképes beszámolót.

Ingatlanpiaci fordulat? Zuhan a panellakások ára

Az ingatlanpiac változását mutatják a 2019-es utolsó negyedéves adatok: a Duna House friss közleménye szerint évek óta először a lakásárindexek többsége csökkenést mutat. A legdrasztikusabb változás a paneleknél tapasztalható. Az alábbi cikkből kiderül, milyen típusú lakások ára enyhült, valamint az is, mi állhat az árváltozás hátterében. A részletekért ide kattints.

Kupa Mihály elárulta, miért haragszik rá Orbán Viktor közel két évtizede

Nagyinterjú készült az Antall-kormány egykori pénzügyminiszterével: Kupa Mihállyal politikáról és gazdaságról beszélgettek. Kupa többek között olyan dolgokról nyilatkozott, mint például az, hogy miért nem akar eurót a jelen vezetés, és miért emlékezteti az őszi választás ellenzéki eredménye a rendszerváltásra. Plusz elárulta, miért haragszik rá a 2002 óta Orbán Viktor. Az interjú teljes szövegét itt tudod elolvasni.

Figyelem: paradicsomot hívott vissza a Lidl

Fotó: iStock

A problémás paradicsomot a múlt héten árusította az élelmiszerlánc. A termékvisszahívás okairól, valamint a termék adatairól erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Döntöttek a skálás gyilkosról: kiengedhetik a börtönből Bene Lászlót

A kilencvenes években tucatnyi rablásért és négy gyilkosságért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Bene László a bíróság döntése értelmében szabadulhat a börtönből. Bene már többször próbálkozott feltételes szabadlábra helyezési kérelemmel, de eddig végül mindig elutasították. A slálás gyilkosként elhíresült férfi áldozatairól, valamint arról, miért engedélyezné az ügyben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi szabadulását, kattintás után olvashatsz.

Az uniós bíróság elkaszálhatja a civilellenes magyar törvényt

A “külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló hazai törvény miatt 2017 nyarán indult uniós kötelezettségszegési eljárás a végéhez közeledik. Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka, Manuel Campos Sánchez-Bordona kedden ismertette indítványát, amelyben javaslatot tet az ügy jogi lezárására, és amely alapján csúnyán elkaszálhatják a magyar kormányt. A főtanácsnok álláspontját és a további részleteket ebben a cikkben ismertetik.

A Politico szerint Cseh Katalin az egyetlen magyar EP-képviselő, akire érdemes lesz odafigyelni

A brüsszeli ügyekkel foglalkozó Politico cikket írt a legígéretesebb EP-képviselőkről egy 20 fős lista formájában. Az összeállításba a magyarok közül egyedül a momentumos Cseh Katalin került be. Miért éppen ő szerepel a listán, és kik vannak még rajta? 

Elmagyarázta a McDonald’s a 20 éves hamburger esetét

A Utah államban élő David Whipple még 1999 nyarán tett félre egy mekis hamburgert, eredetileg azért, hogy szemléltesse rajta az élelmiszerek romlását egy prezentáció keretében. A férfi véletlenül elfeledkezett az ételről, és csak 14 év után bukkant rá újból, félelmetesen frissnek tűnő állapotban. A közelmúltban egy helyi tévé ismét megekereste őt, hogy megnézzék a szendvicset, ami még mindig köszöni, jól van. De most végre eljött a dicsőséges pillanat, és a McDonald’s is megszólalt az ügyben: a cég kifejtette, miért nem látszik a hamburgeren a romlás jele, és magyarázatukat megerősítette a Rutgers egyetem élelmiszer-tudományi professzora. Ha érdekel a nagy rejtély kulcsa, akkor ezt a cikket olvasd el.

Csapdát állított az egyház XVI. Benedek pápának?

Fotó: MTI/EPA/Maurizio Brambatti

Az olaszországi sajtó keddi írásai szerint  XVI. Benedek tudta nélkül hozták nyilvánosságra azt a szöveget, amelyet a nyugalmazott pápa a cölibátusról írt. A helyi források odáig mentek, hogy a pápa egyedül írni sem tud, és felmerült a gyanú, hogy feljegyzései megjelentetésével csapdába akarták csalniRészletek itt.

Mai nap hírei

„Nem engedjük, hogy Orbán zsaroljon minket” – reagált a magyar miniszterelnök levelére egy osztrák néppárti képviselő

444.hu3 órája

Novák Katalin is kikelt magából a Néppártra

168.hu4 órája

Sokkolta a csillagászokat a Vénuszról készült fotó

liner.hu5 órája

Úgy tűnik, Meghan Markle megsúgta születendő babájuk nemét

joy.hu6 órája

Márciusban jön egy merőben új Windows

itbusiness.hu14 órája

Állítólag a Kia gyártja a legjobb tömeg-villanyautót

autonavigator.hu17 órája

Valamit nagyon félreszerveztek Németországban

demokrata.hu18 órája

Távozik a Liverpool vezetőedzője? Ő lehet Jürgen Klopp utódja

promotions.hu19 órája