Milák Kristóf világbajnok száz méteren

Startlap - Startlap
100 méter pillangón is megszerezte az aranyérmet a budapesti úszó-világbajnokságon, saját csúcsát azonban már nem sikerült megdöntenie. Esti hírösszefoglaló

Milák Kristóf világbajnok száz méteren

Mivel egyetlen valódi kihívója, Caeleb Dressel betegség miatt hiányzott a mezőnyből, Milák a várakozásoknak megfelelően teljesített a 100 méteres pillangón aranyérmével. A világbajnoki döntő egyetlen igazi kérdése az volt, képes lesz-e Milák Kristóf megdönteni a tokiói olimpián úszott Európa-csúcsát. A végeredmény a magyar úszósport 100. érmét jelenti. Részletek.

Már az OMV is bejelentette a tankolás korlátozását, de csak óvatosságból szigorítanak

A Mol-kutakat követően az osztrák olajipari társaság töltőállomásairól is kiderült, hogy alaposan megcsappan az egy alkalommal vásárolható üzemanyag mennyisége, és vége az árplafonnal olcsósított kannás tankolásnak. Az új szabályokról erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Mindeközben az üzemanyagpiac érintettjei és a Mol bővebb magyarázatot fűztek a helyzethez. A Mol úgy véli, az új intézkedések nem befolyásolják a legtöbb család vásárlását, és egyéb forrásokból úgy tűnik, pánikra sincs semmi ok. Részletek.

Harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe hétfőtől

Az OMSZ előrejelzése, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlása alapján az országos tiszti főorvos hétfőtől csütörtökig az ország egész területére rendelte el a harmadfokú hőségriasztást. Az NNK és a katasztrófavédelem fontos óvintézkedésekre hívta fel a lakosság figyelmét. További információkért katt ide.

Újítást vezetett be a házhozszállításban a Tesco

Ashley Cooper/Corbis via Getty Images

Az élelmiszerlánc bejelentését főként a környezetvédelem iránt elkötelezettek értékelik majd, és elsőként Budapesten tesztelik. Bővebben.

Eltörölték az abortuszhoz való alkotmányos jogot az USA-ban

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság 5:4-es szavazati arány alapján alkotmányellenesnek minősítette az abortuszhoz való jogot. Húsz államban teljesen törvénytelenné, vagy rendkívül nehézzé válhat a művi terhességmegszakítás elvégzése. Joe Biden azt ígérte, szövetségi törvénnyel fogja garantálni az abortuszt az érintett területeken, ezt azonban nem olyan egyszerű elérni. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Pintér Sándor: Ősszel felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről

Sajtóhírek szerint az immár az oktatásért is felelős belügyminiszter közlése a PISA-tesztekre utalhatott, Pintér további kijelentéseiből pedig sokan arra következtettek, hogy iskolabezárások és osztályok összevonása várható. Bővebben.

Októberben jön a népszámlálás: 28 ezer számlálóbiztost toboroznak

A Központi Statisztikai Hivatal a települési és kerületi önkormányzatok jegyzőivel közösen elindította a számlálóbiztosok toborzását. A Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra tizenhatodik alkalommal kerül sor. Ennek részleteiről, és arról, hogyan lehet jelentkezni, itt írnak.

Úszó-vb: már a pénteki éremesélyes is visszalépett, nyolc úszó lett koronavírusos

A 20 éves ausztrál Lani Pallistert koronavírus-fertőzés miatt karanténba helyezték, és Barcelonába sem utazhat el válogatottja többi tagjával. A FINA megerősítette, hogy eddig összesen nyolc úszónál mutatták ki a koronavírust Budapesten. Pallistert követően Ledeckynek is lehet félnivalója a tesztelés miatt. Bővebben.

A medencéből szerdán kimentett műúszó: “Az emberek nem tudják elképzelni, milyen gyakoriak ezek az ájulások”

Nikola Krstic/MB Media/Getty Images

Sminkelve mosolygunk, de ezek az apróságok elrejtik, hogy milyen nagy igénybevételnek vagyunk kitéve. Amikor az edzés véget ér, úgy érezzük, hogy belehalunk a sok erőfeszítésbe. […] Ebben a sportban minden nap van hasonló és nem csak velem.

Az amerikai Anita Alvarez, aki a budapesti világbajnokságon rosszul lett, elájult a vízben, majd edzőjének kellett onnan kimentenie, nyilatkozott a történtekről, és sportága kevéssé ismert oldaláról.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Hang: menesztették az OGYÉI főigazgatóját

képcím

Gálvölgyi-ügy: Pintér vizsgálatot indít az eset után a...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...