Miért ugrik meg minden kedden a fertőzöttek aránya Magyarországon?

Szeptember óta majdnem minden kedden rekordot dönt az elvégzett tesztek és az új fertőzöttek aránya. A jelenség nem a véletlen műve - elmagyarázzuk, mi áll a háttérben. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-13 18:21

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Miért ugrik meg minden kedden a fertőzöttek aránya Magyarországon?

Szeptember óta majdnem minden kedden rekordot dönt az egyik legfontosabb járványügyi mutató, az elvégzett tesztek és az új fertőzöttek aránya. A jelenség egyáltalán nem a véletlen műve. Érdekel, hogy mi áll a háttérben? Akkor ezt a cikket olvasd el.

Többször rendőrt kellett hívni a Bethesda Kórházba a dolgozókkal kiabáló szülők miatt

Szomorú helyzetről adott hírt a Bethesda Kórház: míg a járvány korai szakaszában mindenki az egészségügyi dolgozókat éltette, mostanra a türelem elfogyott, és a szülők egyre többször megengedhetetlen stílusban támadják az intézmény dolgozóit a korlátozó intézkedések miatti feszültségek közepette. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Márki-Zay Péter: Egy olyan Magyarországot szeretnék, ahol a fideszesek is félelem nélkül felvállalhatják homoszexualitásukat

Forrás: YouTube/444.hu

A Fidesznél több meleg egyik pártban sincs

Márki-Zay Péter ezt mondta a borsodi időközi választás kampányában, amikor vitába került egy választóval. Az atv.hu vállalhatatlannak minősítette a kijelentést, a cikkre a hódmezővásárhelyi polgármester a Facebookon reagált. Márki-Zay megindokolta állítását, valamint azt is, miért nincsen semmi vállalhatatlan abban, amit közölt. Íme a bejegyzés.

Simonka György mindent tagad, és megtiltotta, hogy fényképezzék

Kedden megkezdődött a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel, összesen 1,4 milliárd forint kár okozásával vádolt Simonka György büntetőperének érdemi része. Miután az első- és másodrendű vádlottakat nem kívántak vallomást tenni, a harmadrendű vádlottként szereplő fideszes Simonka állt ki a bíróság elé. Több, a bűnösségét beismerő vádlottal szemben Simonka György magabiztosan védi ártatlanságát, illetve másokra mutogat a vádakkal kapcsolatban. Ha érdekelnek az ügy fejleményei, illetve a beszámoló a tárgyalásról, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Orbán Viktor, Kuncze Gábor, meg még több tucat magyar politikus gyerekei benne vannak a kínai adatbázisban

A múlt héten derült ki, hogy Kína egy gigantikus adatbázisba gyűjti megfigyeléseit külföldi személyekről és intézményekről. A kiszivárgott adatokban több száz magyar, illetve hozzájuk kapcsolódóan rengeteg érzékeny információ szerepel. Minderről bővebben itt írnak.

Petíciót indítottak Bagdy Emőke mellett

Az aláírók szerint a Bagdy Emőke nézeteitől elhatárolódó pszichológusok valójában szakmai vitának álcázott megfélemlítési kísérletet hajtottak végre. Az ügy előzménye az a több mint ezer szakember által jegyzett állásfoglalás, amelyben támogatásukat fejezik ki a Dúró Dóra által ledarált mesekönyv mellett. Részletek itt.

Az SZFE új kancellárja egyesével kiküldött levelekben tiltja meg az egyetem polgárainak az együttműködést a demonstrálókkal

A Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárjává kinevezett Szarka Gábor levelében felhívta a figyelmet, hogy a kérését megtagadók munkajogi felelősséggel tartoznak, valamint felszólította a dolgozókat, hogy jelentsék felé a renitens viselkedést. Részletek itt.

Videón, ahogy hajnali 2-kor felébresztenek egy öreg közgazdászt, mert megnyerte a Nobel-díjat

Mivel az Egyesült Államokban hajnali két óra volt, amikor Svédországban bejelentették a győzteseket, az idei közgazdaságtani Nobel-díjat megnyerő Paul Robert Milgrom az igazak álmát aludta, amikor kihirdették a nevét. Az elismerésben vele együtt részesülő szomszédjának úgy kellett felvernie őt az éjszaka közepén, hogy szíveskedjen felvenni a telefont, amikor a bizottság keresi. A jelenetről a videós kaputelefonnak hála egy remek videó készült, amit itt lehet megnézni.

Videóra vette egy turista, ahogy 6 percen át üldözte egy puma az erdőben

Fotó: Wolfgang Kaehler/LightRocket via Getty Images

Kyle Burgess gyanútlanul sétált a utahi Slate szurdokban, amikor megpillantott néhány pumakölyköt, majd megjelent az anyaállat is, és üldözőbe vette őt. A felvételen jól hallatszik, hogy a férfi halálra rémülve menekült az állat elől perceken keresztül. Íme a videó.

A pécsi könyvtár olvasója 30 évvel később küldte vissza a könyvet, amit ellopott

A Pécsi Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtárába különös csomag érkezett hétfőn: visszaküldtek egy, a 80-as években eltűnt kötetet, egy nem mindennapi olvasói levél kíséretében. Fotó a csomagról és a levél szövege ebben a cikkben nézegethető.

Mai nap hírei

Megválasztották az év legjobb Androidos játékait és alkalmazásait

gsmring.hu5 órája

Rekord mennyiségű hó Kanadában

koponyeg.hu7 órája

Hasznos Windows 10-újítás jön

itbusiness.hu8 órája

Ferenc pápa: A migráció csak azoknak a fejében jelent fenyegetést a kereszténységre, akik hasznot húznak ennek hangoztatásából

444.hu9 órája

Előzetes regisztráció indul a koronavírus elleni oltásokért

szimpatika.hu10 órája

Deutsch Tamást kizárnák a néppárti EP-frakcióból

168ora.hu10 órája

Mi lenne, ha az egyik diplomádat becserélnéd egy kis intelligenciára?

she.life.hu11 órája

Kate Moss annyira szép a Vogue legújabb címlapján, hogy szavakat sem találunk

joy.hu12 órája