Mészáros Lőrinc ismét a leggazdagabb magyar: 591,3 milliárd forintos a vagyon

Startlap - Startlap
Egy év kihagyás után tért vissza a leggazdagabb magyarok listájának élére Mészáros Lőrinc. A Forbes becslése szerint 150 milliárd forinttal nőtt a Mészáros-vagyon egy év alatt.

A Forbes közzétette az ötven leggazdagabb magyarról szóló listáját. Úgy tűnik, helyreállt a világ rendje: Mészáros Lőrinc újra az élen. A lap becslése szerint Orbán Viktor földijének vagyona 591,3 milliárd forint, az elmúlt egy évben több mint 150 milliárd forinttal gyarapodott a Mészáros-vagyon. Mint írják, a növekedés egyik oka az Opus Global Nyrt.: a tőzsdei cég erős évet zárt, amiben szerepe lehet a vállalat által megindított sajátrészvény-vásárlási programnak.

A tavalyi aranyérmes Csányi Sándor idén a második helyen végzett, becsült vagyona 573,7 milliárd forint. A Forbes szerint Csányi vagyonának már több mint felét teszi ki az agrárium. A dobogó harmadik fokán Felcsuti Zsolt áll, 442,9 milliárd forintos becsült vagyonával, amit az MPF Holdinggal alapozott meg.

Veres Tibor áll a lista negyedik helyén 438,2 milliárd forintos vagyonával, őt követi Gattyán György 424,8 milliárd forinttal. Mészáros után Szíjj László a második legnagyobb tenderbajnok az országban, ő a milliárdoslista hatodik helyén végzett, méghozzá 281,3 milliárd forinttal. Jellinek Dániel a hetedik leggazdagabb magyarként szerepel a listán, 249,5 milliárd forinttal.

Idén először szerepel a Forbes listáján Orbán Viktor veje, Tiborcz István, akinek becsült vagyona 75,3 milliárd forint. A lap megjegyzi, hogy vagyongyarapodásában kulcsszerep juthat az új offshore-nak számító magántőkealapoknak.

A teljes listát itt lehet böngészni, részletek pedig a Forbes januári lapszámában jelennek meg.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Utazási irodát alapítottak Mészáros Lőrincék

képcím

Tiborcz válaszolt Magyar Péternek

képcím

Magyar Péter ezúttal Rogánnak és Tiborcznak üzent