Mészáros Lőrinc felesége már elköltözött otthonról, és úgy tűnik, a vagyon elosztását is megkezdték

Startlap - Startlap
Mészárosné Kelemen Beatrix a NER-elit kedvenc környékére tette át székhelyét Felcsútról. Ennél elegánsabb utcát is találhatott volna magának, ugyanakkor sok fontos szomszédja lesz. Reggeli hírösszefoglaló.

Mészáros Lőrinc felesége már elköltözött otthonról, és úgy néz ki, a vagyon elosztását is megkezdték: a NER-elit kedvenc környékére tette át székhelyét Felcsútról

Mióta Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix bejelentették a válási szándékukat, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mi lesz a gigavagyon sorsa, hiszen a Mészáros-család jelenleg Magyarország legnagyobb családi gazdaságának számít. A céges dokumentumok tanúsága szerint a válási folyamat már korábban elkezdődhetett, továbbá Mészárosné bejegyzett lakcíme megváltozott. Egy olyan utcába költözött, ahol sok fontos szomszédja lesz. Minderről bővebben itt írnak.

Merkely Béla visszahozná a vásárlási idősávot és eltörölné az éjszakai bulizást, Falus Ferenc újra kampányolna az otthonmaradésért

A Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában magyarázta el, hogy miért növekedhet meg hamarosan az új koronavírus okozta halálozások aránya. Merkely Béla szerint a járvány visszaszorítható az ország bezárása nélkül is, de ehhez nagyon fegyelmezett együttműködésre és új intézkedésekre van szükség. 

Falus Ferenc már kicsit másként értékeli a legfrissebb járványügyi adatokat: a volt tiszti főorvos úgy véli, a kormány augusztusban hagyta elszabadulni a járványt, és most már nagyon nehéz lesz megfogni a vírust, komolyabb lépésekre lesz szükség. Merkely álláspontját itt, Falus véleményét pedig itt ismertetik.

Mészáros Lőrinc rohamtempóban építi lehallgatásbiztos luxus vadászházát a Hanság közepén

Kicsit több mint tíz évvel ezelőtt még gyerekeket táboroztattak azon a területen, ahol pillanatnyilag – a helyiek beszámolója szerint szédületes tempóban – épül a Mészáros-birodalom újabb ékköve. A lecsapolt Hanság kellős közepén, a Mosonmagyaróvár és Újrónafő határán fekvő krisztinabereki tó partján egy olyan, 12 szobás, hotelnek is beillő ház kerül tető alá, amelybe a legnagyobb titokban, akár helikopterrel is érkezhetnek, senki sem fogja tudni a vendégek személyének kilétét, akiket odabent már egy nagyon komoly biztonsági rendszer véd. Annak érdekében, hogy a méretes ingatlan megépülhessen, az önkormányzat készségesen átírta a helyi rendezési tervet. Részletek itt.

Drámai részletek derültek ki a hőlégballonos tragédiáról: a daganatos beteg Hajnalka a szülinapjára kapta a kirándulást

Szombat délután Vál és Kajászó között hárman megsérültek, az 59 éves Hajnalka pedig meghalt, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon. Kajászó polgármestere a feleségével együtt a helyszínen volt a baleset idején. Erre a linkre kattintva elolvashatod megrázó nyilatkozatát a történtekről.

Iványi Gábor Orbán Viktorról: Betegre lopja magát

MTI Fotó: Komka Péter

Miután kiderült, hogy a kormány megvonja a többlettámogatást a mélyszegénységből érkező gyerekeknek segítő iskoláktól, melyeket az Iványi Gábor vezette a Magyar Evangéliumi Testvérközösség tart fenn, a lelkész interjúban beszélt az ügyről. Iványi egykor közel állt Orbán Viktorhoz, ő adta össze Lévai Anikóval, és ő keresztelte meg az idősebb gyermekeit. Állítása szerint a viszonyuk az első Orbán-kormány idején fordult meg, amikor a miniszterelnök alkut ajánlott neki, amit Iványi nem fogadott el. Ha kíváncsi vagy a beszélgetésre, akkor kattints ide.

Józsefvárosban az ovikban kezdenék az érzékenyítést, EU-s támogatásból: tudja meg a középosztály, hogy nincs baj a cigány ovistársakkal

Közel százmillió forint uniós támogatást nyert a józsefvárosi önkormányzat az óvodai szegregáció csökkentésére, hogy ne a gyermekek családi háttere határozza meg már ilyen fiatal korban is, ki melyik intézménybe jár. Ezzel nagy lépést tehetnének annak érdekében, hogy a gyerekek ne rögtön rossz vágányra álljanak, ugyanakkor a terv rengeteg buktatót rejt: hiába a százmillió forint, ha a szülők elutasítják a kezdeményezést, illetve ha nem lesz elég szakember. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Osztrák cégek a közép-európai építőipar királyai

Az egységes európai uniós piac ellenére a térségünkben a nagy építőipari közbeszerzéseket túlnyomó többségben rendre hazai cégek viszikA magyar vállalkozások nem nyernek külföldön, az osztrákok viszont gyakranEbben a cikkben egy elemzést találsz, amelyet a témáról végeztek nyolc ország (a Visegrádi négyek, Románia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria) 2018-as adatai alapján, amelyek az EU hivatalos közbeszerzési portálján találhatók.

Videón, ahogy négy ember tologat egy utasokkal teli gépet Ferihegyen

A kép illusztráció. (Fotó: Sean Gallup/Getty Images)

Különös jelenet zajlott le a napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: négy, láthatósági mellényt viselő ember felsorakozott egy Lufthansa-repülőgép jobb szárnya mellé, és a gépet egyszerűen fogták és eltolták. A látványon még a sokat tapasztalt reptéri dolgozók is meglepődtek, a Lufthansa földi kiszolgálója szerint van rá magyarázatuk. Videó és további részletek itt.

Innentől már csak melegebb lesz

Elhagyta hazánk térségét a hidegfront, amelynek köszönhetően eddig hűvösebb volt a levegő. A héten már főleg sok napsütésre és minimális csapadékra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...