Kiemelt Hírek 2018. július 04.

Mészáros Lőrinc épp egy luxusjachton nyaral a Földközi-tengeren - fotó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 04.
"Azt hittük, valami Beyoncé-kaliberű celeb."

A Mérce egyik olvasója szúrta ki felcsút expolgármesterét egy hatalmas jacht fedélzetén az olaszországi Porto di Ischia kikötőben. Ha esetleg van bárki is, aki tudja, hogy ez mit jelent, akkor eláruljuk: egy Lady MRD típusú hajóról van szó.

A kikötőben sétáltunk, láttuk hogy a szokásos jachtok között van egy még nagyobb. Álltak előtte jó páran, nézelődők meg egy pár fős személyzet. Azt hittük valami Beyoncé-kaliberű celeb, közelebb mentünk, és láttuk, hogy ott ül a „pénztáros”. Lefotóztam, takargatta magát, aztán dühödten lekiabált nekünk, hogy ne fotózzunk. Kíváncsiságot éreztünk, hogy vajon tényleg diktatúrában élünk, és félni kell emiatt, mert előásnak valamit rólunk, vagy ez azért meg odébb van

– mesélte a szemfüles olvasó.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc bármikor élvezheti a tenger habjait, egy ennél jóval nagyobb hajóról is. Az egykori gázszerelőnek csak a budapesti értéktőzsdén jegyzett vagyona jelenlegi árfolyamon 280-300 milliárd forintot ér, amihez ha hozzáadjuk a család egyéb vagyonát is, minden bizonnyal beelőzi az eddigi leggazdagabb magyar, Csányi Sándor tulajdonainak értékét, amit csupán 294,3 milliárd forintra becsült tavaly a Forbes – írja az Index.

A lap egy másik cikkben azt is megemlíti, hogy nemcsak maga az összeg, hanem az is igazán figyelemre méltó, hogy az egykori polgármester vagyona exponenciálisan nő.

A Wikipédia szerint Mészáros korai “sikereit annak köszönhette, hogy közvetlen stílusú, társasági ember, ugyanakkor kemény tárgyaló”.

Keresés az oldalon