Kiemelt Hírek 2018. július 18.

Mészáros Lőrinc ásványvizében baktérium van – csak erről nem tájékoztatták a lakosságot

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 18.
A hatóságok nem kommunikálták megfelelően az esetet, mindenesetre visszahívták a terméket a boltokba.

A Vivienvíz Kft. visszahívja a Lupilu nevű szénsavmentes ásványvizeit – közölte a cég júniusban. Ez a termék a Lidl sajátmárkás kínálatában van jelen az üzletlánc polcain. A cég közölte, hogy blokk nélkül, valamint lejárattól függetlenül bármikor vissza lehet vinni a palackokat, az üzlet visszafizeti a vételárukat – írja a 444.hu.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Lupilu szénsavmentes ásványvíz március 27-én gyártott terméke ugyanis nem felelt meg az ellenőrző vizsgálatok során.

„A Lidl vizsgálata során talált baktérium a környezetünkben, vizesblokkokban és az emberi bőrön is jelen van, egészséges szervezetben nem okoz problémát” – mondta a milliárdos vállalkozó lánya az orvosi véleményekre alapozva.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője a szaktárcán és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon (Nébih) kérte számon, hogy nem kommunikálták megfelelően a szennyezett ásványvíz veszélyeit a lakossággal.

A Vivien ásványvízzel szemben a San Benedettót érintő visszahívásról több cikk is megjelent a Nébih oldalán, előbbiről mégsem találhatunk reagálást, illetve figyelmeztetést a lakosság felé.

Keresés az oldalon