Mészáros Lőrinc, a Stróman-szuperhős - íme az ARC Plakátkiállítás díjazott képei

Idén először új helyszínre kellett a tárlatnak költöznie - csak azért is megnyitották.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-21 15:01

Bár a szervezők nem kaptak lehetőséget arra, hogy a 17 éves hagyományt folytatva továbbra is a Liget legyen a befogadó helyszíne a kiállításnak, a zuglói önkormányzatnak köszönhetően Zuglóban maradt az ARC.

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.

Mivel az idei bemutató lakóövezetben található, ezért a képek csak 23:30-ig lesznek megvilágítva. A szervezők arra kérnek minden látogatót, hogy ügyeljenek a környéken élők nyugalmára, és közösségi közlekedéssel keressék fel a kiállítást. A 18. ARC kiállítás a város más részeiről a 2-es metróval és az Örs vezér teréről könnyen megközelíthető.

A 18. ARC kiállítás – mint az eddigiek mindig – egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból:

„… Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? A valódit szereted, vagy az igazit? A láthatót, vagy az őszintét? A dizájnt, vagy a szívből jövőt? A művit, vagy a zsigerit? Like vagy love? Ha keresed az igazságot, és nem elégszel meg a látszattal, ha érdekel, hogy mi mozgatja a világot, és nem elég, hogy tudod, hogy mozog, ha nem elég a fake, és be- világítanál minden sötét sarokba, ha érdekel az igazság felfedezése, és van mondanivalód arról, hogy mi az, ami hamis és mi az, ami nem, nevezz be az idei ARC pályázatra, ötletelj és unfake-elj! Mutassuk meg együtt, hogy jobb szembenézni az igazsággal, mint hájdolni vagy kikövetni! Gyere és képezd le a valóságot szabadon! …”

A közel ezer pályamunka sorsáról, a több mint egy tucat bírálóból álló zsűri döntött. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjakat 2018. szeptember 21-én adták át. 

A legjobb alkotásnak járó díjat Béky Patrik és Tóth Dániel Demagógia” című közös alkotása kapta.

Második helyezett PartigiannaVerseny” című képe lett. 

Harmadik helyezést ért el Sulyok ÁbelRejtsd el a fájdalmad!” című munkájával. 

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Vajda Gyula „A Stróman” című műve kapta. 

A Hammer Agency különdíját Sándor BenceAhogy én szeretlek” című pályamunkája nyerte el. A felajánló a díjat azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. 

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2018. október 10-ig. A közönségdíjazott alkotást 2018. november 23-án hirdetik ki.

Még néhány kép az alkotásokról:

Mai nap hírei

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu4 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu4 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu5 órája

Harmadszorra küzd meg a rákkal a Grease csillaga: elárulta, hogy van most

joy.hu7 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu7 órája

Vizsgálat indult a Pfizer vakcinája ellen, de aggodalomra nincs ok

metropol.hu17 órája

„A magyarországi németeket nem kitelepítették, hanem elűzték”

demokrata.hu18 órája

Szijjártó elment Hollandiába, és elmondta a Magyar Távirati Irodának, hogy a hollandok tiszteljék jobban a magyarokat

444.hu19 órája