Mészáros bankjánál a Sberbank hitelállománya

Startlap - Startlap
Elhagyta Ukrajnát az első gabonaszállító; megölték az egyik leggazdagabb ukrán vállalkozót; rejtély, kikre gondolhatott Orbán Tusványoson; Gorbacsov testvérháborúnak tartja az inváziót. Az ukrán-orosz válság hírei. 

Mészáros bankjánál a Sberbank hitelállománya

A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 ezer lakossági és mintegy háromezer vállalati ügyféllel bővült a bank ügyfélköre – közölte az MKB. Részletek.

Életveszélyes állapotban szállították kórházba Putyin lemondott főtanácsadóját

Anatolij Csubajsz, a kilencvenes évek orosz gazdasági reformjainak atyja még a háború elején mondott le tiltakozásul Ukrajna lerohanása ellen. A szobát, ahol váratlanul megbetegedett, vegyvédelmi ruhába öltözött szakemberek vizsgálták át. Bővebben

Huszonhatezer tonna kukoricával fut ki az első kereskedemi hajó Odesszából

Vladimir Shtanko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Huszonhatezer tonna kukoricával a fedélzetén indulhat útnak az első gabonaszállító hajó az ukrajnai Odesszából – közölte hétfőn az ENSZ által irányított megfigyelőközpont, amely az ukrán tengeri gabonaexport újraindításának zökkenőmentességéért felelős. A hajót a megállapodás szerint Isztambulban vizsgálják át, mielőtt továbbindulna a líbiai Tripoli felé. (24.hu)

A brit védelmi minisztérium friss jelentése

Oroszország valószínűleg átcsoportosítja a haderejének jelentősrészét Dél-Ukrajnába. Részletek.

Megölték az egyik leggazdagabb ukrán vállalkozót

Mihajlo Podoljak közlése szerint szándékos volt az egyik legnagyobb mezőgazdasági nagyvállalkózó, a 74 éves Olekszij Vadaturszkij és felesége megölése. Az ukrán elnöki tanácsadó azt is elmondta, miből lehet szándékosságra következtetni. Ide kattints.

Tekergetik a gázcsapokat az oroszok, de van miben bíznia a magyar kormánynak

Egyetlen fontosabb vezeték van, ahol még nőtt is a forgalom az egy évvel korábbihoz képest: az, amelyiken keresztül hozzánk is érkezik az orosz gáz. A G7 cikke.

Rejtély, kikre gondolhatott Orbán Tusványoson

Orbán Viktor idei tusványosi beszéde már így is óriási hazai és nemzetközi viharokat kavart, talán ezért szorultak háttérbe homályos kijelentései arról, hogy „mi, magyarok vagyunk az egyetlenek az ukránokon kívül, akik ma meghalnak” az orosz-ukrán háborúban, amelynek magyar áldozatait nyolcvanhatra tette. A 24.hu utánajárt e kijelentéseknek, de egyiket sem tudta igazolni. Részletek.

Magyar barátja szerint Mihail Gorbacsov testvérháborúnak tartja az inváziót

Mihail Gorbacsov egy 2017-es felvételen (Vasily MAXIMOV / AFP)

Az utolsó szovjet vezető régi magyar barátja, Zolcer János azt mondta a Blikknek, elég gyakran beszél Mihail Gorbacsovval, aki a kezdetektől határozottan elítéli a háborút, amit így is nevez, noha ezért egyébként súlyos büntetés járna. Bővebben.

Több mint 15 ezer menekült érkezett Ukrajnából vasárnap

Vasárnap 0 óra és 24 óra között 7069 fő lépett be Magyarország területére az ukrán-magyar határszakaszon – derült ki az Oroszágos Rendőr-főkapitányság legfrissebb tájékoztatásából.  A román-magyar határszakaszon belépők közül 8382 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. (24.hu)

Brüsszel vagy Moszkva? Moszkva!

Durva oroszpártiság, oltásellenesség és összeesküvés-elméletek – tehát pont az, amit várni lehetett. A Telex újságírói végighallgatták a Mi Hazánkhoz kötődő Magyar Sziget fesztivál politikai beszélgetéseit, amiken kiderült: Orbán a disznófejű nagyurakat szolgálja, a Covidot, a háborút és a válságot pedig ugyanazok szervezik a háttérből. A cikket itt olvashatod el.

Így takarékoskodik Németország az orosz gázhiány közepette

Több német város is közölte, hogy korlátozni fogja az energiafelhasználást. Az országos akcióra az után kerül sor, hogy az EU a héten megállapodott a közösségen belüli orosz gázfelhasználás csökkentéséről. Bővebben.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...