Kiemelt Hírek 2018. június 24.

Messi a VB-n ünnepli születésnapját - pont ma!

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 24.
A világ egyik legnagyobb focistája vajon bulizni fog este?

Lionel Messi, az FC Barcelona és az argentin válogatott focistája 31. születésnapját Oroszországban ünnepli, hiszen tart még a futball világbajnokság.

Europress / AFP /Joan Valls / NurPhoto (photographer)

Attól függetlenül, hogy ki milyen csapatnak szurkol, a focit kedvelők mind elismerik Messit korának egyik kiemelkedő focistája. Amivel persze rendkívül jól is keres, a 2017-18-as idényben ő volt a legjobban fizetett labdarúgó, 126 millió eurót (39,2 milliárd forint) vihetett haza. Ebben benne vannak a fizetésen felül a jutalmak, a reklámbevételek és a szponzorációs díjak is. Messi ezzel a bevétellel Christiano Ronaldo-t is megelőzte.

Europress / STR / AFP

Messi 22 éves korára elnyerte az Aranylabdát, és a FIFA legjobb játékosának járó díjat is. Előbbit 2009 és 2016 között ötször is megkapta, eddig ő az egyetlen, aki ennyiszer tudott nyerni.

A focista 5 éves korában kezdte rúgni a labdát, de egy betegség miatt úgy tűnt nem lehet majd komoly pályafutása. Az FC Barcelona azonban felfigyelt rá, és kifizették a fiatal srác gyógykezelését. A 2004-2005-ös idényben játszott először a Barcelona színeiben és azóta is a klub 10-es mezét hordja. 2005-től az argentin válogatott tagja, sokan hasonlítják Maradonához. Messi az első játékos, aki a Bajnokok Ligája történetében először rúgott 5 gólt egy mérkőzésen, 2012-ben.

2009 óta Antonella Roccuzzo a párja, 2015-ben megszületett második közös gyermekük. Messi 2010 óta az UNICEF nagykövete.

Fotó: MTVA

A futballsztár nemrégiben azzal került a hazai sajtóba, hogy lepacsizott két magyar kisfiúval a vb egyik mérkőzésén, amiről a gyerekek úgy számoltak be, hogy életük egyik nagy álma teljesült. „Ötéves korom óta ez volt az egyik álmom, úgyhogy ezt ki is húzhatom” – mondta az M4 Sportnak Tóth Bálint. Szerencsére a pacsira még az Izland-Argentína meccs előtt sor került, ami végül döntetlen lett, így utána már nem biztos, hogy kedve lett volna Messinek a pacsizásra.

Fotó: Youtube

Messi annyira imádja a focit, hogy családi rezidenciájuk felülnézetből focilabdát mintáz. Az 1300 négyzetméteren elterülő ingatlan megközelítőleg 5 millió dollárt ér.

Keresés az oldalon