Mennyire ismered Magyarország múzeumait? Kvíz

Startlap - Startlap
Merre van a Balaton múzeuma; melyik intézményben láthatsz csengő-bongó játékgépeket? Vágj bele a kvízbe, teszteld a tudásod! Délelőtti hírösszefoglaló.

Mennyire ismered Magyarország múzeumait? Kvíz

A kvízben a népszerű múzeumok mellett helyet kaptak a kevésbé ismert, de legalább olyan különleges intézmények is. Ha tesztelnéd a tudásod, kattints ide.

A hazai kastély, aminek annyi ablaka van, ahány nap egy évben, annyi szobája, ahány hét, és annyi bejárata, ahány évszak

Nagyon sokan nagyon várták már a szabadkígyósi kastély megnyitását, ami nem meglepő, hiszen egy romantikus, igazi mesebeli kastély kapui tárultak fel ismét. Travellina kirándulástippekkel teli ajánlóját olvashatod ebben a cikkben, a Wenckheim-kastély mellett egy misztikus remeteséggel és Pécs legfrissebb látványosságával is ismerkedhetsz.

Íme a magyar járás, ahol a legkevesebb a válás

A szex a tető a házon, alatta a férfi és a nő alkotja az épületet, az alap pedig a Jóisten. Egyik sem maradhat el, s pontosan illeszkednek egymásra.

Ez a tartós házasság titka Deliné Horkay Márta lelkész szerint. A témában rendkívül izgalmas riportot olvashatsz itt, ami a 8254 lakosú bélapátfalvai járásban készült – a 2020-as statisztika szerint ez az ország leghűségesebb járása. 

“Fuss gyorsabban, apa” – Ötösikreivel futott félmaratont egy idahói férfi

Chad Kempel 2 óra 19 perces idővel ért célba az Oaklandi Futófesztivál félmaratoni távján. Ez az idő világrekord, ha beleszámítjuk, hogy a férfi nehezítésként maga előtt tolta ötösikreit egy speciális babakocsiban. A négyéves gyerekek élvezték az utat és hajtották az apjukat, hogy fusson gyorsabban. Ide kattintva egy videó is elérhető róluk.

80 éves lett Barbra Streisand, aki még Károly herceget is megbabonázta

Barbra Streisand a Funny Lady című filmben. Fotó: COLUMBIA PICTURES / Collection Christophel /via AFP)

Barbra alig volt tizenhat éves, amikor eldöntötte, hogy megpróbálkozik betörni a showbizniszbe. Lakása, albérlete nem volt, a barátai otthonában húzta meg magát. A hatvanas évek elején különböző New York-i éjszakai klubokban énekelt, s várta a pillanatot, amikor végre felfedezik. Az Oscar-díjas színész-énekesnő életéből akár egy izgalmas mozifilm is készülhetne, még a brit trónörökös  is elismerte, hogy fiatalon nagyon káprázatosnak tartotta Barbrát. Itt olvashatsz a születésnapos sztár életútjáról. 

Ő Lady Louise Windsor, II. Erzsébet királynő ritkán látott unokája

Különleges helyet foglal II. Erzsébet királynő szívében a 18 éves Lady Louise Windsor, aki Eduárd wessexi gróf és Zsófia wessexi grófné lánya. Fiatal korából adódóan élettörténete még nem olyan hosszú, ám nagyon is tartalmas. Louise-t szoros kapcsolat fűzte a tavaly tavasszal elhunyt nagypapájához, Fülöp herceghez is. Hogy miért is lett ő a kedvenc? Kiderül ebből a cikkből.  

Mihalik Enikő: A modern világ prűddé fejlődött, és rosszallóan tekintünk dolgokra, amikre büszkének kellene lennünk

A modell az Instagramjára posztolt egy kisfilmet, melyben a mellszívójától vett érzékeny búcsút. A videó nem tetszett mindenkinek, egy kommentelő például azt írta a poszt alá, hogy szerinte rettenetesen kellemetlen a felvétel, a szoptatás ugyanis csak az édesanyára és a kisbabára tartozik. Hogy mit válaszolt erre Mihalik Enikő, aki szerint sok nő éppen az ilyen gondolkodás miatt éli meg negatívan a szoptatást? A modell reakciója kiderül innen.

Közel fél év után posztolt újra közös fotót Istenes Bence és Csobot Adél

Már sokan a pár szakítását pedzegették, amit azzal is magyaráztak, hogy hónapok óta nem posztoltak egymásról közös fotókat az Instagram oldalaikra, valamint azt is árulkodó jelnek titulálták, hogy a Istenes Bence a családja nélkül vágott neki az El Camino zarándokútnak. Miről tettek ki most közös képet? Rögtön kiderül itt.

„Nem akarok tétlenül várni” – Sáfrány Emese így érzi magát a szakítás után

Nehéz időszakon van túl a légtornász, miután Hornyák Ádámmal való kapcsolata közel négy év után zátonyra futott. Egy közös gyermekük van,  a tavaly nyáron  született Nolen. Sáfrány Emese most arról írt, hogy érzi magát a szakítás után, és sebei nyalogatása helyett mit tenne azért, hogy egyenesbe hozza az életét. Bővebben.

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Itt A Mandalóri-kvíz! Hány kérdésre tudod a választ?

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?