Menczer Tamás szerint a holland külügyminiszter megtámadta Magyarországot egy interjúban

Startlap - Startlap
A külügyi államtitkár válaszában "narkóállamnak" nevezte Hollandiát, és sorolta az ország bűneit egy közleményben, amit a magyar kormány hivatalos oldala a közzététel után fél órával visszahívott. Esti hírösszefoglaló.

Menczer Tamás szerint a holland külügyminiszter megtámadta Magyarországot egy interjúban

Különös dolog történt a kormány kommunikációs szekciójában: a külügyi államtitkár Hollandiát keményen bíráló közleményét több helyről is kiküldték, sőt, videó is elérhető a nyilatkozatról, a kormany.hu mégis gyorsan visszahívta az anyagot. Menczer a holland külügyminiszter jogállamisági kritikáira reagálva adott különös listát a holland kormány bűneiről, illetve olyan problémákról, mint a Hollandiában elkövetett antiszemita bűncselekmények száma és a helyi újságírókat érintő fenyegetések. Menczer Tamás írása, és a szöveg furcsa története itt olvasható.

Németország elvenné Magyarország vétójogát az EU-ban

Anna Lührmann európai ügyekért felelős miniszter kijelentette, egyértelműen a magyarok a felelősek azért, hogy vita van a vétójog kérdéséről. Lührmann sorolta az eseteket, amikor Magyarország egyedüli vétójával blokkolt közös döntéseket, és arra is kitért, hogy országa a jogállamisági eljárásban megfogalmazott szankciókat is támogatja. Részletek.

Varga Judit megszólalt az Európai Bizottsággal kötött megállapodásról: konstruktív tárgyalások, modellértékű javaslatok

Az igazságügyi miniszter pozitívan nyilatkozott az egyezkedésekről, amelyek legutóbbi következményeként az Európai Bizottság vasárnap 3000 milliárd forint felfüggesztését helyezte kilátásba a korrupciós aggályok miatt. Varga szerint egészen biztos, hogy a kormány végrehajtja a vállalásokat, és nem áll fenn a forráselvonás veszélye. Bővebben.

Több mint ezermilliárdos extra pénz került a költségvetésbe, amiből komoly rezsitámogatásra futná

MTVABizományosi Róka László

Csak az elmúlt években kiutalt, de a minisztériumok által fel nem használt költségvetési támogatásokból, plusz a rendkívüli inflációnak köszönhetően megnövekedett áfa-bevételből mintegy 1100 milliárdos plusz bevétel keletkezett. Az összeg jóval nagyobb, mint amivel a kormány eredetileg számolt – arról, hogy mi ennek az oka, itt írnak.

Putyin: A modern világnak az egyenlő, oszthatatlan biztonság elvein, a kölcsönös tiszteletre épülő együttműködésen kell alapulnia

A többpólusúság irányába történő objektív fejlődés, sajnos, azok ellenállásába ütközik, akik megpróbálják megőrizni hegemón szerepüket a világ ügyeiben, és mindent irányítani akarnak

– jelentette ki az orosz elnök kedden a Kremlben, ahol két tucat új külföldi nagykövet megbízólevelét adták át. Putyin cinikusnak nevezte, hogy az EU nem reagál Oroszország javaslatára a kikötőkben rekedt 300 ezer tonna orosz műtrágyáról, és baráti országként említette Szerbiát. Bővebben.

Kocsis Máté: Azt nem a Feriék döntik el, letelt-e a bünti

Haladunk!

– kezdi bejegyzését a Fidesz frakcióvezetője, aki üdvözölte, hogy “egy hét alatt másodszor mondják el Gyurcsányék, hogy már kitöltötték a büntetésüket”. Kocsis Máté teljes posztja itt nézegethető.

Tovább csúszik a kék metró felújítása

Újabb hónapokkal tolódik a dátum, amikor az utasok birtokba vehetik a 3-as metró felújított részeit. A 16 kilométeres szakaszon közel öt éve zajlik a felújítás, ami egy kisebb rekordnak számít. További információkért katt ide.

Kétnapos frakcióüléssel indítja a szezont a Fidesz Almádiban

Szerdától Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz-KDNP, a hagyományoknak megfelelően a program Orbán Viktor tájékoztatójával indul, és nagy meglepetést nem rejtenek a témák: főként az energiaárak, a szankciók és az uniós források kerülnek porondra. Részletek.

843 alapellátó praxisban hiányoznak az orvosok

Budapesten 92 háziorvosi körzetben nincs háziorvos, de fogorvosokra is nagy szükség volna. Az Országos Kórházi Főigazgatóság legfrissebb, országos és fővárosi statisztikái erre a linkre kattintva találhatók.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Putyin megerősítette, hogy indul a 2024-es oroszországi...

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...