Kiemelt Hírek 2017. szeptember 20.

Mélyen a zsebébe nyúl Leonardo DiCaprio, ha a Földről van szó

Kiemelt Hírek 2017. szeptember 20.
A színész milliókat adományozott a környezetvédelme.

Leonardo DiCaprio bejelentette, hogy alapítványa idén már több mint 20 millió dollárt (ötmilliárd forintot) adományozott főként környezetvédelmi célokra. Támogatta egyebek mellett oroszlánok védelmét és visszatelepítését, mangrove erdők telepítését, a megfizethető napenergiához való hozzáférést és az indiánok jogainak védelmét is.

A színész a Yale Egyetemen megrendezett konferencián szólalt fel, ahol azért jelent meg, a fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások alkalmazására hívja fel a figyelmet. DiCaprio felszólalásában hangsúlyozta, hogy meg kell találni az új energiaforrások hasznosításának módját, sok millió embernek kell munkát adni, és meg kell oldani, hogy mindenki hozzájusson a tiszta levegőhöz és vízhez. Szerinte a politikusoknak el kell ismerniük a klímatudomány eredményeit és el kell kötelezniük magukat a klímavédelem ügye mellett, mielőtt még túl késő lesz.

 Getty/Kris Connor

A szervezet egy új, 3,6 millió dolláros adománya a klímaváltozás elleni küzdelem különböző lépéseit támogatja, valamint 6,4 millió dollárt (1,6 milliárd forintot) fordítanak vadvédelmi és tájmegőrzési projektekre is.

Az alapítvány több mint száz szervezetet támogat, köztük a California Waterkeepers csoportot, amely Kalifornia állam part menti vizeinek védelmén dolgozik, valamint az Ocean 5 csoportot, amely tengeri rezervátumokat hoz létre és az illegális halászat ellen küzd a világ öt óceánján. A színész által létrehozott alapítvány 1998 óta 80 millió dollárt (20,5 milliárd forintot) fordított ezekre a célokra.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty/Jeff J Mitchell

Keresés az oldalon