Kiemelt Hírek 2020. október 14.

Megyéken át utaztatják a koronavírusos betegeket

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 14.
Három másik megyeszékhelyről is Szekszárdra viszik a koronavírusos betegeket. Esti hírösszefoglaló.

A Somogy, Baranya és Fejér megyei koronavírusos kórházi eseteket is Tolna megyében látják el ezentúl egy új eljárásrend értelmében, írja az atv.hu. A különösnek ható intézkedésről Rácz Zoltán szekszárdi ellenzéki képviselő beszélt. További részletek ide kattintva érhetőek el. 

Koronavírus: rossz hír a debrecenieknek és a nyíregyháziaknak

Újabb eredményekről számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus szennyvízmintákból kimutatható mennyiségével kapcsolatban. Részletek

A hollandok a 12 év alatti gyermekek számára is engedélyeznék az eutanáziát

Hollandiában az egy és tizenkét év közötti, halálos beteg gyerekek részére is jóváhagynák az eutanáziát, jelentette be Hugo de Jonge egészségügyi miniszter. Arról is beszámolt, hogy ez hány kiskorút érintene mindez évente. Bővebben.

Novák Katalin lakásfelújítási támogatást jelentett be

Fotó: MTI/Soós Lajos

Akár 3 milliós lakásfelújítási támogatást is ad a kormány, melynek nem feltétele a csok, viszont egy gyermek mindenképpen kell hozzá. Hogy mikor is indul, illetve a fontosabb részletek innen érhetőek.

Nemcsak Tarlós és Demszky lett Budapest díszpolgára

Bár korábban róluk lehetett csak tudni a kitüntető címmel kapcsolatban, szerdán már kiderült az is, kik azok akik szintén megkapták az elismerést. Az ismert személyekből álló prominens listában egyebek között helyet kapott Koncz Zsuzsa, de Tamás Gáspár Miklós is. A nevek teljes jegyzéke innen érhető el.

Fürjes Balázs bocsánatkérést követel Karácsony Gergelytől

Az államtitkár azt mondta, hogy a főpolgármester olyat tett, amit Budapest első embereként soha, senkinek nem lett volna szabad megtennie. Fürjes Balázs szerint ezért nagyon sokan csalódtak a főpolgármesterben és rengetegen várnak tőle bocsánatkérést. Hogy miről is van szó, arra ez az írás ad magyarázatot.

Folytatódik az SZFE dolgozók sztrájkja

Az SZFE hallgatói szerint a tanköztársaságot nem lehet betiltani, szerintük az illegitim vezetők gyakorlati eszközökkel is veszélyeztetik az oktatást. A legújabb sajtótájékoztatójukról bővebben ez a cikk számol be.

Elképesztő horrorszerelvényt fogtak az M6-oson

Amikor a rendőrök már azt hitték, hogy az utakon nekik már semmi újat nem lehet mutatni, akkor jött egy sofőr, aki minden létező szabályt megszegve döbbentette meg őket. Az M6-os autópálya vakmerő kalandoráról itt lehet megtudni mindent.

A legnagyobb II. világháborús bomba robbant fel Lengyelországban

Fotó: Eswinoujscie.pl / Youtube

A valaha talált legnagyobb II. világháborús bomba robbant fel Lengyelországban a víz alatt, miközben megpróbálták hatástalanítani. Hogy milyen méretű is volt a detonáció, az ebből a cikkből tudható meg, ahol videó is található az akcióról.

Szökésben van egy gyerekpornóval és szexuális erőszakkal vádolt férfi

Keresés az oldalon