Megvizsgálták, tényleg vezet-e az ellenzék a közvélemény-kutatásokban

Igazi politikai szenzációként tálalták az év végén megjelent kutatásokat, de a valóság bonyolultabb. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-04 09:18

MTI/Kovács Tamás

Tényleg vezet az ellenzék a közvélemény-kutatásokban?

A karácsony előtti hetek politikai szenzációja volt, hogy a friss választási közvélemény-kutatásokban a Fideszt megelőzte az ellenzék. Bár a kormányközeli média a hírt elhallgatta, az így is elérhette a kormánypárti olvasókat, miután Novák Katalin, és az adatokat fél, illetve másfél éve nem publikáló Nézőpont Intézet és a Századvég is igyekezett megnyugtatni őket. Hogy kiderüljön az igazság, a 444.hu a mostani adatokat a 2018 óta megjelentekkel együtt értelmezte. Részletek.

Elképesztő Trump-hangfelvétel szivárgott ki

Egy telefonhívásról készült hangfelvétel szivárgott ki. A választást elbukó elnök Georgia állam republikánus választási főtisztviselőjére próbált nyomást gyakorolni megcáfolt összeesküvés-elméletekre hivatkozva. A felvételt ezen a linken hallgathatod meg.

„Vadkeleti stílus”: Szabó, Szél és Bősz szerint vállalhatatlan, hogy Orbán asszonyságnak nevezte Karikó Katalint

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Több ellenzéki politikus, Szabó Tímea, Szél Bernadett és Bősz Anett is bírálta Orbán Viktort azért, amilyen hangnemben beszélt Karikó Katalinról, akinek kulcsszerepe van a koronavírus elleni mRNS-vakcinafejlesztésben. Ha érdekel, pontosan hogyan fogalmazott Orbán vasárnap a Kossuth rádióban, és mit gondol erről az ellenzék, ide kattints.

Lassan zárkózunk fel bérekben, maradnak a periférián a visegrádi országok

Termelékenységben nincs közeledés a V4-ek és legfontosabb európai gazdasági partnereik között, így pedig hosszú távon nincs bérfelzárkózás sem. A témáról bővebben itt olvashatsz.

A pápa helyteleníti a kijárási korlátozásokat kijátszó külföldre utazást

Ferenc pápa videóüzenetet tett közzé még vasárnap, amelyben elítélte azokat, akik külföldre utaznak, hogy így ússzák meg a kijárási korlátozásokat. Az elmúlt napokban sokaknál több magyar celeb is kiverte a biztosítékot a külföldi vakációzásával. Részletek.

Lavina végzett a Raiffeisen Bank volt igazgatójával Ausztriában

Michael Gruenert és feleségét síelés közben, a dél-tiroli Schnalstalnál sodorta el a lavina. A baleset körülményeiről ez a cikk számol be részletesebben.

Az előzetesben ülő, milliárdos támogatást bezsebelő vállalkozó testvére körül sem stimmel minden

Úgy nyert el egy alig kétéves cég közel egymilliárd forint állami támogatást, hogy alapítója a pályázatot elbíráló szervezetnek dolgozott. Részletek.

Újra Európa legszebbje lett a miskolci adventi villamos

Fantasztikus siker: a verseny kezdete óta eddig minden alkalommal elvitték a pálmát a miskolciak. Ha kíváncsi vagy, mennyi szavazattal múlták felül a második helyett plzeňi villamost, innen megtudhatod.

Ennél már csak hidegebb lesz a héten

Getty Images

Időjárásunkat a hazánktól délnyugatra örvénylő mediterrán ciklon alakítja, amely kezdetben még enyhe, majd a hét közepétől egyre hidegebb levegőt szállít térségükbe. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu9 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu10 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu13 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu13 órája

Mi lesz veled Kaszpi-tenger?

koponyeg.hu14 órája

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu15 órája

8+1 film, ami izgalmasan kezdődött, de a befejezés nagy csalódás volt

joy.hu17 órája

5 jele annak, hogy nárcisztikus a párod

she.life.hu17 órája