Megvannak a kijárási korlátozás részletes szabályai

Startlap - Startlap
Az intézkedést Orbán Viktor jelentette be péntek reggel a Kossuth Rádióban, és azóta a részletes szabályokat tartalmazó rendeletet is közölték. Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor bejelentette a kijárási korlátozást

A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban közölte, hogy a következő időszakra kijárási korlátozást rendelnek el Magyarország egész területén. Orbán Viktor már alá is írta az erről szóló rendeletet, amelynek szövege megjelent a Facebook-oldalán. Mit szabad és mit nem szabad szombattól, amikor életbe lép a kijárási korlátozás? Innen kiderül.

Veszélyhelyzet ide vagy oda, Kásler Miklós elrendelte a lombikbébi-kezelések folytatását

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a népességfogyás lassításáról mint társadalmi célról beszélt döntése indoklásában. A szakma nem osztja a miniszteri álláspontot, és egyelőre zárva maradtak a lombikklinikák. Részletek itt.

Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál diagnosztizálták az új koronavírust, ugyanakkor többen meggyógyultak a betegségből. A kormány friss adatait róluk ebben a cikkben ismertetik.

“800 ezer forintot keresett, most pedig elment futárnak minimálbérért, és örül, hogy dolgozik”

A koronavírus miatt gyakorlatilag napok alatt omlott össze több iparág piaca – például a vendéglátás, a szórakozóipar és a rendezvényszervezés területén rögtön érezhetőek voltak a változások. A járvány elhúzódásával pedig egyre több ágazatot érinthet a visszaesés. A legnagyobb magyar munkaerő-kölcsönzőnél még a 2008-as válság idején sem volt annyi álláskereső, mint most. Hogyan mutatkoznak meg a pandémia hatásai a magyar munkaerőpiacon? Erről szól ez a cikk.

Már nagyjából minden ágazatban megkezdődtek az elbocsátások, százezrek veszíthetik el a munkájukat

Fotó: MTI/MOL

Amit egy korábbi Kormányinfón mondtam, hogy a százezres munkanélküliség, vagy a járvány által okozott munkanélküli szám az százezres lesz, sajnos csak az a kérdés, hogy hány százezres

– közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége közös áldozatvállalást sürget, Gyurcsány Ferenc azonnali fellépésre szólítja fel a kormányt. 

 

Valami nagy közös világszintű kezdeményezés készülődik a koronavírus-járvány ellen

A dologról a Fehér Ház és Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozott. Részletek itt.

Müller Cecília tiltó határozatot adott ki csütörtök este

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel normatív határozatot adott ki saját jogkörében eljárva. Ebből a cikkből megtudhatod, mire kötelez Müller Cecília határozata.

Rövidíti a nyitvatartását a Tesco

A változás napokon belül lép életbe, és mintegy 200 áruházat érint. Részletek itt.

Most már nem zárják ki teljesen az eurokötvényeket, és az eladósodást sem szankcionálja az EU

Csütörtökön hatórás videókonferenciát tartottak az Európai Unió tagállamainak vezetői a koronavírusról. A déli tagállamok megint bevetették az eurokötvények ötletét, amelyről a 2008-as válság idején a németek még tárgyalni sem voltak hajlandóak. Most nem zárták ki teljesen a közös kötvények lehetőségét, sőt, lényegében kihirdették, hogy mindenki annyit költ, és annyira adósodik el, amennyire csak akar. Mit jelentene a közös kötvény, illetve a pénzügyi szigor felfüggesztése? És miben állapodtak meg még a konferencián? Innen kiderül.

Így változtak a koronavírus hatására a vásárlási szokásaink: Orbán Viktor március 13-i bejelentése után szó szerint megrohamoztuk a boltokat

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Pár nappal ezelőtt egy hírportál dán kiadása grafikonokon mutatta meg, miként változott a bankkártyás fizetések volumene a Covid-19 hatására. Ebben a cikkben ennek a szemléletes kutatásnak a magyar verzióját találod, amelyben a Budapest Bank alapos statisztikái nyomán ábrázolják, milyen látványosan átírta a vírus az elmúlt hetekben a költési szokásainkat.

Csodás tavaszi időnk lesz a hétvégén

Szombaton és vasárnap tökéletes tavaszi időjárásban lehet részünk, majd a jövő héten ismét lehűlés érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...

képcím

Koronavírus itthon: kilőtt az új fertőzöttek száma

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...