Megvan, mekkora lesz a nyugdíjemelés jövőre, és mennyi extra pénz érkezik mellé

Startlap - Startlap
Varga Mihály benyújtotta a 2021-es költségvetést: nyugdíjra és egészségügyre többet, sportra kevesebbet fognak áldozi. Esti hírösszefoglaló.

Elkészült a jövő évi költségvetés: megvan, mekkora lesz a nyugdíjemelés jövőre, és mennyi extra pénz érkezik mellé

Varga Mihály pénzügyminiszter beterjesztette a jövő évi költségvetést, igaz, a büdzsé számai még változhatnak. A tervezetből rögtön látszik: sportra kevesebbet, ugyanakkor az egészségügyre és nyudíjra többet szándékoznakkölteni. Pontos számok itt.

A törvényjavaslatban a jövő évi nyugdíjemelés arányát is jelzik. Ezen az emelésen túl 2021-ben kétszer fognak többletpénzt biztosítani az időseknek. Ha kíváncsi vagy, mit jelent ez forintra lefordítva, vagyis várhatóan mennyivel több pénzt folyosítanak majd a nyugdíjasoknak, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A bíróság kimondta: Kövér megsértette a sajtószabadságot 

Az Emberi Jogok Európai Bírósága keddi döntésének értelmében a házelnök megsértette hat magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát, amikor 2016-ban kitiltotta őket a Parlamentből. Az ügyről további információkat és videót ebben a cikkben találsz.

Varga Judit: Várhatóan június 20-án a veszélyhelyzet megszűnik Magyarországon

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán írt a rendkívüli jogrend visszavonásáról, valamint arról, mire számíthatunk a veszélyhelyzet megszűnése után. Bejegyzését ide kattintva olvashatod el.

Ebbe a két országba szerdától szabadon utazhatnak a magyarok, ha nem maradnak tovább 48 óránál

Szerdától két határt is megnyitnak a magyar állampolgárok előtt. Minderről bővebben itt írnak.

Karácsony: A kormány szándékosan teszi tönkre az önkormányzatokat

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján kommentálta a 2021-es költségvetési javaslatot. Karácsony Gergely arra hívta fel a figyelmet: a kormány április eleji ígérete, miszerint erre az évre, a járvány elleni védekezés miatt vesznek el pluszpénzt az önkormányzatoktól, nem teljesült. Sőt, egy másik súlyos elvonást is terveznekRészletek itt.

Ezt az SMS-t küldte Orbán Viktor 11 éves Nokia telefonjáról Salvininek

A miniszterelnök azután üzent az olasz belügyminiszternek Nokia 6700 Classic típusú készülékéről, amikor kiderült: az olasz parlament mentelmi bizottsága nem támogatja, hogy megvonják Matteo Salvini szenátor, a Liga párt vezetőjének mentelmi jogát az őt korábbi belügyminiszterként érintő újabb eljárásban, az Open Arms civilhajóval tavaly érkezett menekültek feltartóztatása miatt. Na de vajon mit írt Orbán Viktor? Innen megtudhatod.

A magyarok elégedettek a kormány járványellenes intézkedéseivel

Felmérést készített a Nézőpont Intézet arról, mennyire elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel. Az eredményeket Nagy Dániel közvélemény-kutatási igazgató ismertette az M1-en. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Strasbourg: Magyarország nem sértett nemzetközi jogot a baltás gyilkos kiadásával

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kedden kimondta: amikor Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak a “baltás gyilkosként” elhíresült Ramil Safarovot, nem sérült nemzetközi jog. A testület ugyanakkor elítélte Azerbajdzsánt. Az esetről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Deutsch Tamás:  A “diktatúra ellenes” ellenzék egy hónappal hosszabb “diktatúrát” akart!

Deutsch Tamás a Facebookon kommentálta, hogy a kormány kedden benyújtja a rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló jogszabályt. Az európai parlamenti képviselő bejegyzését erre a linkre kattintva olvashatod el.

A Central Parkban megkért egy férfi egy nőt, hogy kösse meg a kutyáját, mire ő hisztériukusan hívta a rendőrséget, mert a férfi fekete

Fotó: Keyur Khamar/Bloomberg via Getty Images

Rövid idő alatt több mint tízmilliós nézettséget hozott az a videó, amelyet egy férfi nővére posztolt ki a Twitterre, és amely egy roppant tanulságos tanmese a rasszizmusról. A felvételen nincs erőszak, a jelenet éppen attól érdekes, hogy így még inkább áthatja a hisztérikus rasszizmus, ráadásul New York elvileg progresszív városában. A sztorinak komoly következményei lettek. Íme a jelenet és a további részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Trágár rapszám a háttérzenéje Szentkirályi Alexandra...

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...

képcím

Koronavírus itthon: még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet...