Kiemelt Hírek 2021. január 20.

Megvan: ekkor érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 20.
Szerdán jelentették be egy budapesti sajtótájékoztató alkalmával. Esti hírösszefoglaló.

Megvan, mikortól kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét

Joe Biden már beiktatása napján búcsút int Trump politikájának

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

Az Egyesült Államok magyar idő szerint este hatkor beiktatandó új elnöke teljesen nyíltan beszél arról a politikáról, amely már a ceremónia befejeztével kezdetét veszi. A legelső lépései között szerepel Bidennek, hogy az USA visszatér a WHO-ba és a párizsi klímaegyezményhez, valamint a mexikói határon épülő fal munkálatai is azonnal leállnak. A legfrissebb rendeletekről itt lehet többet megtudni. 

Magyar oltási adatok: valami nincs rendben

A hivatalos információk szerint több oltást adtak be, mint ahány embernek elegendő vakcina érkezett. A rendelkezésre álló adatok alapján innen lehet megtudni mennyire nem stimmel a szám. 

A Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professzor emeritusa szerint nagy gond, hogy a nyugati oltásokkal ellentétben a kínaiakról alig lehet tudni valamit. Duda Ernő lényegre törő álláspontját ebből a cikkből tudhatod meg. 

Koronavírus: egy szimuláció szerint nem érdemes először a veszélyeztetett korcsoportokat oltani

A New York-i Egyetem Tandon Műszaki Iskolájának kutatói olyan modellt dolgoztak ki, amely azt mutatja meg, hogyan terjed egy adott közösségben a koronavírus. Ez alapján meglepő eredményt kaptak, már ami az időseket illeti.  Részletek

Greta Thunberg búcsúzóul még odaszúrt egyet Donald Trumpnak

A kevésbé dicsőséges véget ért elnöki pályafutás végső lezárása komoly érdeklődést váltott ki az internet népéből, szinte minden híresség kommentálta így vagy úgy Trump utolsó napját. melyen ő inkább kihagyta Joe Biden beiktatását. Greta Thunberg sem ment el szó nélkül a búcsú mellett, még odaszúrt egy kicsit az ex-politikusnak. Szavai itt olvashatóak. 

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Kétpó jelenlegi polgármestere szerint hivatalba lépése után nem sokkal helyezték el a lehallgatókészüléket a polgármesteri hivatalban. A települést korábban Boldog István vezette, majd ő lett térség országgyűlési képviselője. További részletek erre

Fejbe lőtte magát egy 51 éves férfi Budapesten

Tette előtt betelefonált a férfi a rendőrségre, így több TEK-es jármű is volt a Könyves Kálmán körúton a helyszínre siető rendőrségi konvojban. Részletek.

Erős robbanás volt Madridban: egy épület összedőlt, legalább két halálos áldozat van

Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images

A madridi érsekség tulajdonában lévő hatemeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található. Bővebben.

Keresés az oldalon