Megvan az első nagyváros, ahol újra bevezetik az idősek vásárlási sávját

Startlap - Startlap
Bekeményít a harmadik hullám, ezért felosztják a piacot a fiatalok és az öregek között. Esti hírösszefoglaló.

Megvan az első nagyváros, ahol újra bevezetik az idősek vásárlási sávját

Bekeményít a harmadik hullám, ezért döntött a polgármester a szabály visszaállítása mellett. A vásárlási sávot csak a piacon vezetik be, és az árusok kompenzálásáról is gondoskodtak. További információkért katt ide.

Merkely Béla: Minden második értesített elutasítja a vakcinát

A Semmelweis Egyetem rektora szomorúnak nevezte a vakcináció tapasztalatait. Merkely Béla hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a harmadik hullám és az új vírusvariánsok egyre komolyabban érzékelhető hatásairól. Bővebben.

További szigorításokról és digitális oktatásra való átállásról beszélt Müller Cecília

Nem túl fényes hírek érkeztek az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatójáról. A járvány felfutóban van, ha a számok tovább emelkednek ebben az ütemben, akkor nem fogunk örülni. A sajtóeseményen elhangzottak rövid összefoglalója erre a linkre kattintva található.

Melyik punkzenekar dalszövegét ordította részegen, térdre rogyva a fiatal Simicska Lajos? Történetek a magyar politikai elitről Fodor Gábortól

Fodor Gábor 1990-ben. (Fotó: Fortepan)

Horn Gyulát bántotta a magassága, Szájer József már 30 éve is homoszexuális volt, Kövér László hitt a szocializmusban, Orbán Viktor “vagány” ember – néhány tömör fénypont a Partizán által készített Fodor-interjúból, amelynek teljes terjedelme három óra, de szerencsére ebben a cikkben kiemelik a lényeget (és videó is van). Fodor Gábor a rendszerváltás idején Orbán Viktor legközelebbi szövetségese volt, bőven van mit mesélnie. A sztorikon kívül egy másik fontos gondolat is végigvonult a beszélgetésen: minden, amihez Fodor Gábornak köze volt, az sikeres és jó. És nincs kizárva, hogy visszatér.

“Ma van az egészségügy legsötétebb napja” – a Szent Imre Kórház intenzív osztálya csoportosan búcsúzik, az abai szakrendelőt bezárták

Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő állítja, több kórházban sorban állnak a kilépőpapírokért az orvosok, akik nem akarják aláírni az új egészségügyi törvény által megalkotott jogviszonyról szóló szerződést. Kunetz elég súlyos beszámolót adott a helyzetről, bejegyzése itt olvasható.

Ebben a cikkbenkét konkrét intézmény esetét mutatják be, a budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályáról távozó tizenhét dolgozót, valamint az abai szakrendelőt, ahol hétfőtől szünetel a rendelés.

“Szülői féltés” is lehet a gyerek hiányzásának oka

Miközben javában tombol a harmadik hullám, ami a bezárásra kényszerülő iskolák számából is látszik, az oktatási intézmények immár hagyományossá vált járványkáosza nem tűnt el, ahogy a hiányos tájékoztatás sem akar fejlődni. A szülői felelősség egyre nagyobb. Van, ahol a polgármester fordult a szülőkhöz, kérve, hogy igazolják a hiányzásokat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A szennyvízben már látszik, melyik 6 városunkban robbanhat be a járvány, plusz kiszámolták, mikor tetőzik a harmadik hullám

A Nemzeti Népegészségügyi Központ megosztotta az elmúlt hétben vett szennyvízminták vizsgálati eredményeit a koronavírus RNS koncentrációjáról. Részletek itt.

Orbán Viktortól tudjuk, hogy a következő két hét járványügyi szempontból kíméletlen lesz. Ennél pontosabbat a kormányfő nem közölt, szerencsére azonban a Washingtoni Egyetemnek van egy folyamatosan frissülő modellje, amely már a korábbi időszakban is viszonylag helyesen prognosztizálta a járványgörbék változásait. Mikor várható a harmadik hullám csúcsa? Ebből a cikkből megtudhatod.

Megjelent a rendelet: így szigorított a kormány az utazási szabályokon

Az Orbán Viktor által pénteken beharangozott változás értelmében gyakorlatilag csak Európán belül mozoghatunk, kivéve ha Szijjártó Péter vagy Pintér Sándor áldását adja rá. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Csak oltási igazolvánnyal mehetne a Balaton Sound

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Zamárdi önkormányzat támogatja az idei fesztivál megrendezését, ugyanakkor nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedések mellett. A Sziget Zrt. ügyvezetője szerint a legutóbbi kormányzati bejelentések alapján a tömegrendezvények nem indulnak jó esélyekkel. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Van olyan magyar kórház, ahol már 2030-ra jegyzik elő a betegeket

képcím

Vizsgálatot indít az Országos Mentőszolgálat Curtis édesanyja...

képcím

A Belügyminisztérium a budai kórházi osztályok leállásáról