Megvan az első gyógyult magyar koronavírusos

Az orvosok nem hagyhatják el Magyarországot, az iskolákat nem lehet bezárni. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-12 09:32

MTI/Szigetváry Zsolt

Koronavírus itthon: meggyógyult az első magyar fertőzött, megjelent a kormányrendelet a veszélyhelyzet részletes szabályairól

Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akinél a kétes világhírnévre szert tett szállodahajón, a Diamond Princessen diagnosztizálták február végén a koronavírust – szúrta ki az Index. A lap úgy tudja, hogy ő volt az első magyar fertőzött. A részletekért ide kattints.

A kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére. A veszélyhelyzet részletes szabályairól itt olvashatsz.

Még a koronavírus nélkül is előfordul, hogy egyáltalán nincs hely az intenzív osztályokon. Az alábbi cikkből megismerheted egy magyar orvos beszámolóját az aggasztó hazai egészségügyi állapotokról.

Hiánycikk lett a klorokin tabletta

Elfogyott  gyógyszer, amiről egyesek azt állítják, beválik a koronavírus ellen, így most azok sem tudják beszerezni, akik egyébként is ezt szedik. A részletekért ide kattints. De akadozik több más gyógyszer alapanyagainak beszállítása is.  A járvánnyal érintett országokból érkező szállítmányokat 14 napos karantén alá kell helyezni. A szakemberek szerint ennek ellenére nem kell gyógyszerhiánytól tartani. A témáról ebben a cikkben írnak bővebben.

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából

MTI/EPA/The New York Times pool/Doug Mills

A koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt utazási tilalom péntek éjfélkor lép életbe, de a tiltás nem érinti az Egyesült Királyságból érkező utasokat. Donald Trump elsődlegesen Kínát, majd az Európai Unió országait okolta a vírus gyors elterjedéséért. Részletek itt.

Egy másik cikkben arról olvashatunk, hogy Washingtonban úgy szűrték a koronavírust, ahogy Magyarországon. Aztán jött a robbanásszerű növekedés.

Koronavírus Olaszországban: meghozták az eddigi legfontosabb döntést

Olaszországban már csak a létfontosságú kiskereskedelmi egységek nyithatnak ki. Giuseppe Conte miniszterelnök a legjelentősebb lépésnek nevezte a döntést az új típusú koronavírus-járvány ellen hozott eddigi óvintézkedések sorában. Az olaszországi járványhelyzet súlyosságát az is jól érzékelteti, hogy az olasz rendőrség hangosbemondóval hívja fel a figyelmet, hogy a lakosság tartsa be a szabályokat és maradjanak otthon. Részletek ebben a cikkben.

Egyszerű unaloműzőnek indult, országos mozgalom lett belőle: szivárványba borulnak az ablakok Olaszországban – így próbálják elűzni a koronavírust a gyerekek. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Több szomszédos országban is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Szlovéniában egy nap alatt 34-ről 57-re nőtt az új vírussal fertőzöttek száma, Horvátországban eddig 19 megbetegedést regisztráltak. Részletek.

Tom Hanks és felesége megfertőződött a koronavírussal

MTI/Jordan Strauss/Invision/AP/Invision/Jordan Strauss

A hollywoodi sztár, Tom Hanks és szintén színész felesége, Rita Wilson koronavírustesztje pozitív lett, mindketten karanténba kerültek – ezt maga Hanks közölte szerdán este az Instagramon.

A Vígszínház társulatának 96 százaléka Eszenyi Enikő ellen szavazott

A Vígszínház dolgozóiból álló szakszervezet talált lehetőséget arra, hogy közöljék véleményüket a társulatot képviselő Hegyi Barbarával. Részletek. Közben sorra szólalnak meg az egykori társulati tagok, munkatársak a Vígszínházban szerzett tapasztalataikról. Kovács Patrícia a 24.hu-nak számolt be arról, miért jött el annak idején a színházból, és miért adtak ki volt kollégáival közösen nyilatkozatot az Eszenyi Enikő által teremtett légkörről. A színésznő történetét itt találod.

Márki-Zay, Karácsony és Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikusok

A Medián politikus-népszerűségi listáját kormánypárti politikusok vezetik. Ha érdekel, kik ők, innen kiderül.

A Babaváró hitel miatt házasodnak a magyarok

A KSH statisztikái szerint tavaly 28 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az OTP Bank közleménye alapján minden harmadik Babavárót igénylő pár friss házas, akkor elmondhatjuk, hogy sok pár a kedvezményes hitel igénylése miatt házasodhatott össze. A témáról bővebben ebben a cikkben számolnak be.

Felülünk a hőmérsékleti hullámvasútra

A hét legmelegebb napja következik: helyenként 22 fok fölé is melegedhet a levegő. Pénteken azonban hidegfront érkezik, több mint tíz fokos visszaesés várható a maximumokat tekintve. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Mike Tyson és Roy Jones kemény csata helyett saját magukat győzték le

igenyesferfi.hu1 órája

Diana hercegné testvére szeretné, ha a világ megtudná ezt

joy.hu5 órája

Bajban lehet a Microsoft: A PlayStation 5 mégis erősebb, mint az Xbox Series X?

metabro.hu11 órája

Nyolc gól, két mesterhármas, Szoboszlai megállíthatatlan

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

A kakaó fokozhatja az agy oxigénellátását

szimpatika.hu14 órája

Egy kutatás szerint 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétet

gsmring.hu15 órája

Nagy előrelépés a környezetbarát napelemek terén

koponyeg.hu17 órája

Igazságos nyugdíjemelést követel Korózs Lajos

demokrata.hu19 órája