Megtiltották az iskola tanulóinak, hogy beszélgessenek az órák szüneteiben

A szülők kiakadtak az új szabály bevezetésén.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-22 21:04

Fotó: Twitter/Ninestiles School

A birminghami Ninestiles Schoolban bevezették a „csendes folyosó” szabályzatot, amely megtiltja, hogy a tanulók beszélgessenek egymással az órák közti szünetekben – írja a Daily Mail.

A csaknem 1500 főt oktató intézmény levélben közölte az új szabályokat, amelyekben egyebek között kijelentették, hogy a diákok kötelesek minden intézményen belüli, órák közti tevékenységet csendben folytatni. A diákoknak a közösségi helyeken és az ebédszünet idején is társalgás nélkül kell eltölteniük idejüket. Akiket beszélgetésen kapnak, azoknak 20 perces büntetés jár. Az iskola közölte azt is, hogy a beszédtilalom ellenére lesznek olyan kijelölt helyek, ahol a tanulók „kikapcsolódhatnak és szocializálódhatnak” egymással.

Miért akarja az iskola arra tanítani a gyerekeket, hogy néma zombik legyenek? A munkahelyeken is beszélgetnek egymással az emberek, miért ne tennék egy iskolában? Az iskola olyan hely, ahol tanulhatnak és felfedezhetnek a gyerekek, nem pedig egy észak-koreai gulag, vagy egy kolostor

– háborodott fel az egyik tanítvány édesapja.

Az iskola vezetői szerint a csend nagyban támogatja a tanulás minőségét, de a félév végéig felülvizsgálják a szabályokat a beérkezett szülői visszajelzések alapján.

Mai nap hírei

Egyetlen lélegeztetőgépet sem szerzett – esett neki Szijjártó Donald Tusknak, aki korcsnak nevezte az illiberális demokráciát

168ora.hu5 órája

Máris reagált az SZFE egyik diákja Gulyás Gergely kijelentésére

szeretlekmagyarorszag.hu5 órája

Meghalt a Samsung elnöke

gsmring.hu6 órája

Hatalmasat ugrott a hazánkban regisztrált új fertőzöttek száma

demokrata.hu7 órája

A világ legerősebb és legdrágább chilije Magyarországon terem

magro.hu7 órája

Olcsó és menő ajándék: Jysk hekkelés felsőfokon

otthonka.ezalenyeg.hu9 órája

A török elnök elmeorvosi vizsgálatra küldené a francia elnököt

napmintnap.com10 órája

6 dolog, ami balszerencséssé teszi az életedet

joy.hu12 órája