Megtalálták a vaddisznókat lelövő vadászt

Startlap - Startlap
A vadmalacok fényes nappal, lakott területen való kilövése botrányt okozott. Heti hírösszefoglaló.

Megvan a vaddisznókat lelövő vadász

A 24.hu újságírójának sikerült utolérni a vadászt, aki Budán, a János Kórház környékén egy villamos utazóközönsége, köztük több gyermek szeme láttára lőtt ki egy teljes vaddisznócsaládot. Szűkszavú nyilatkozata itt érhető el. 

Felfüggesztették az Orbán Viktor szívinfarktusát kívánó osztrák közmédia-vezetőt

Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A diplomáciai botrány után felfüggesztették az osztrák közmédia egyik vezetőjét, aki a magyar kormányfő szívinfarktusáról írt. Részletek

Orbán: Megvédtük a rezsicsökkentést

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

“Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette: “Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni” – tette hozzá Orbán Viktor. Bővebben.

A horvát miniszterelnök szerint túlmegy mindenen, amit Magyarország a benzinnel csinál

„Ha már Magyarország vásárolhat olcsó orosz olajat, miközben mindenki más drágább mediterrán vagy Brent-olajat vesz, nem diszkriminálhatja a többi EU-tagállam polgárait, akik Magyarországon akarják megtölteni az autójuk tankját. Ez így nem fog átmenni.” – ezt közölte a Népszava beszámolója szerint Andrej Plenković horvát miniszterelnök. Részletek

Még a sérült gyerekekkel foglalkozó civileket is vizsgálja az Állami Számvevőszék, de a CÖF-öt nem

Alig pár napja kezdték el alkalmazni az orosz mintára íródott, majd az Európai Bíróság nyomására enyhén módosított, de ugyanúgy civilellenes törvényét, és rögtön kiderült, hogy a korábbi kritikák nem alaptalanul hangzottak el. Az ÁSZ technikailag sem képes teljesíteni a kihívást, és a törvény visszásságára is gyorsan fény derült a Békemeneteket szervező CÖF és CÖKA példáján. Míg állatmentő, sérülteket gyógyító, a mélyszegénység felszámolásáért küzdő, hajléktalanokat segítő, környezettudatosságra nevelő, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó szervezetek sora kapják a felszólításokat, ez a Békemenetek szervezői mégsem kerültek fel a “közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző” civilek listájára. Bővebben.

Parragh László a héten már a sokadik kritikát kapta, ezúttal a Nemzeti Banktól 

Szigorú szavakkal reagált az MNB „Parragh László felesleges és hamis nyilatkozataira”. Itt érhető el a kemény hangú szöveg. 

Évek óta nem látott ekkora várólistákat az egészségügy

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartása értelmében 56 ezren sorakoznak valamilyen műtétért, az adatközlés hiányosságaiból fakadóan azonban ez a szám a valóságban még magasabb. Pintér Sándor belügyminiszter parlamenti meghallgatásán az egyik fő feladatnak nevezte, hogy mindenki a lehető leggyorsabban megkapja a szükséges orvosi ellátást. Bővebben.

Orbán fizetését több mint a duplájára emelik

Egy pénteken benyújtott javaslat úgy módosítja a kormányfő illetményét, hogy egyforma mértékű díjazásban részesüljön az Országgyűlés elnökével. Azaz Orbán Viktor fizetését egy szintre hozzák Kövér Lászlóéval. A mennyi az annyi kérdésre a válasz itt található.

Müller Cecília: A majomhimlős betegeknél feltétlenül szükséges a karantén

MTI/Szigetváry Zsolt

A majomhimlő emberről emberre nagyon nehezen, közeli kontaktus esetén terjed – mondta tisztifőorvos, aki azért beszélt arról is, hogy miért is lesz majd fontos a betegséget elkapó személyt elkülöníteni. Bővebben

Nyárra elfogyhat az üzemanyag Európában

Még felvizezett formában is durván fájni fog Oroszországnak a tengeren szállított nyersolajra és olajtermékekre kirótt uniós kereskedelmi tilalom. De Európa is aggódhat, mert szakértők szerint július-augusztusra üzemanyaghiányra számíthatunk. A hvg.hu cikkét itt olvashatod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt

képcím

A Facebookon üzent Orbán Viktor a nyugdíjasoknak

képcím

Focilegendát fogadott Orbán Viktor