Megszólaltak a Mátrai Erőmű dolgozói: "Nem mondják el az igazságot"

Startlap - Startlap
Míg Gulyás Gergely rémhírterjesztést emleget, addig a dolgozók szerint a szennyezés hónapok óta tart, és a hatóságok ferdítenek. Hírösszefoglaló.

Megszólaltak a Mátrai Erőmű dolgozói: “Rengeteg cikkben olvastam, hogy vegyvédelmi maszkot kaptunk, védőruhát meg orvosi ellátást, de ezek nem igazak”

Két héttel ezelőtt a magyar áramtermelés nagyjából húsz százalékát biztosító Mátrai Erőmű egyik gázturbinájának felújításán dolgozó 15-20 embernek hirtelen megfájdult a fejük, hányingerük lett, légszomjjal küzdöttek. Tömeges rosszullétekről, véres székletről, elszíneződő érmékről olvashattunk, és az Átlátszó által megszerzett dokumentum szerint több mérgező gáz koncentrációja is meghaladta az egészségügyi határértéket

Az ügyről szóló hivatalos nyilatkozatok homályosak, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rémhírterjesztésről beszélt. Ebben a cikkben az erőmű féltucat dolgozójának beszámolója alapján azonban egy egészen más képet kaphatunk a szennyezésről, és úgy tűnik, az erőmű vezetése hónapok óta tudhat a problémákról, melyeket szinte bizonyosan nem az erőmű, hanem a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, és állítólag roppant környezetbarát szomszédos Viresol okozott.

Kiderült, hogyan pattant ki Gothár Péter zaklatási ügye

OKJ-s tanfolyammal enyhítenék a rendőrhiányt: az állomány új tagjainak intézkedni nem lehet, de lesz fegyverük

A Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság jövő februárban induló 5 hónapos képzéséről kattintás után tudhatsz meg mindent.

Sportakadémiai rendszer létrehozásáról döntött a kormány

Az erről szóló kormányhatározat részleteit, valamint azt, mennyire lehet szükségünk sportakadémiára, ebben a cikkben tárják fel.

Borkai Zsolt megint fellélegezhetett

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Nagyon nem akarnak kutakodni a szexorgiája miatt híressé vált korábbi győri polgármester ügyeiben. Minderről bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Rogán Antal egyik legfőbb bizalmasa az V. kerület vagyonkezelőjéből a gázbizniszbe nyergel át

Kertész Balázst évekkel ezelőtt Rogán Antal bizalmasaként ismerte meg a nyilvánosság. Az ügyvédet az önkormányzat visszahívta a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságából, amely a sokat kritizált helyi ingatlanügyletek fontos helyszíne volt. Ide kattintva a cégadatok mentén megismerheted az ingatlanbotrányok kulcsszereplőjeként szuperáló Kertész eddigi munkásságát, és azt, hogyan lép a gázbiznisz felé.

Egy szekrényből nyíló titkos ajtót, és mögötte egy egész szobát találtak a korábbi fideszes polgármester irodájában

Találtunk a szekrény mögött egy szobát. A többi szekrényt nem mertük kinyitni 

– közölte a Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán, amikor fényképeken mutatták be, hogy a volt ferencvárosi polgármester egykori irodájában mire bukkantak.

A 2020-as egyetemi rangsor élén megint az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll

Nekünk 150 milliárdba került eddig a foci Eb, és az is lehet, hogy a csapat ki se jut. A többi rendező ország is ilyen béna, vagy mi vagyunk a legnagyobb lúzerek?

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Idén először 12 európai nagyvárosban tartják a labdarúgó-Európa-bajnokság meccseit, a hivatalos indoklás szerint ez a 60 éves évforduló miatt van, de valójában pénzhiány áll a háttérben. Ennek örömére elkészült a Puskás Stadion, az eredetileg tervezett 35 milliárd helyett végül nettó 150 milliárd forintból. Mennyi pénzt költött a többi 11 rendező, és hogy állnak az előkészületekkel? Erről szól ez a cikk.

Jönnek a gyenge fagyok

A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Felszólították a magyar parlamentet: utasítsa el a...

képcím

Orbán Viktor "földrengésszerű" választási győzelemhez...