Megszólalt a Fidesz 12 évig néma képviselője

Startlap - Startlap
"Valószínűleg a Fidesz azért nyert most is, mert én is jól végeztem a munkámat" - közölte a 4,5 milliós végkielégítéssel távozó Bíró Márk, aki 12 év alatt soha, egyetlen alkalommal nem szólalt fel. Délelőtti hírösszefoglaló.

Megszólalt a Fidesz 12 évig néma képviselője

Bíró Márk nevét kevesen ismerik, nem véletlenül: úgy ült végig több mint egy évtizedet a kormánypárt padsoraiban, hogy soha, egyetlen alkalommal sem szólalt fel. Képviselői munkája befejeztével Bíró mégis nyilatkozott, közölte, “teljesen téves gondolat” a parlamenti felszólalásokban mérni egy képviselő munkáját, és kiderült, miért nem mondott soha semmit 12 éves pályafutása alatt: az ellenzék miatt. Bíró Márk 4,5 milliós végkielégítést kap. Bővebben.

Éles aknák ezrei maradtak az oroszok után Ukrajnában

“Az orosz betolakodók aknákat hagytak mindenhol” – fogalmazott Volodimir Zelenszkij, Ukrajna vegyi fegyverek bevetéséről értesült, Japán zárolta Putyin lányainak vagyonát, Vlagyimir Putyin és Alekszandr Lukasenko űrrepülőtéren találkozik, kilenc humanitárius folyosó nyílhat kedden. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Egyre súlyosabb a büntetés, ha a babaváró hiteleseknél végül nem jön a gyerek

A kamatemelések az állami kamattámogatással segített kölcsönökre is hatással vannak. Ha az első öt évben nem születik meg a beígért csecsemő, már jóval nagyobb összeget kell visszafizetni. További információkért katt ide.

A magyar állam nem könnyíti meg az ukrán menekültek munkavállalását

Christopher Furlong/Getty Images

“Most értünk el abba a fázisba, hogy a menekültek nagyon elkezdtek munkát keresni” – mondja egy önkéntes, aki a BOK-csarnokban segíti az Ukrajnából érkezőket. Munka akadna bőven, csakhogy mintha az állam nem nagyon akarná, hogy a menekültek maradjanak: az ügyintézés rendkívül hosszú ideig tart, a menekülteket ide-oda küldözgetik, a segély pedig semmire sem elég, és legfeljebb 45 napig jár. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hivatali vesztegetés miatt kirúgták a helyettes államtitkárt, utódja is a vádlottak padjára került

Amikor két hónappal kinevezése után Orbán Viktor felmentette pozíciójából Gyüre Anitát, az elbocsátást nem indokolták. Úgy tűnik, hogy miután 2020 decemberében bilincsben vitték el Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkárt, sikerült azt az embert kinevezni a helyére, aki egyben tettestársa lehetett. Az ügyről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

További 200 milliót kapott Rákay Philip a 4,5 milliárdos Petőfi-filmjére

A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készülő alkotás már így is a minden idők legdrágább magyar filmje volt, a Nemzeti Filmintézet mégis úgy érezte, további százmilliókkal segít Rákay büdzséjén. Részletek.

Az RMDSZ elnöke elmagyarázta a Fidesz 94%-os külhoni támogatását

A Fidesz–KDNP elsöprő népszerűségének semmi köze a pénzhez, csak a szívhez Kelemen Hunor szerint. Bővebben.

Több sonka megbukott a fogyasztóvédelem ellenőrzésén

MTI/Máthé Zoltán

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is ellenőrizte a húsvéti ünnep legfontosabb termékeit: pálinkákat, csokifigurákat és az elmaradhatatlan sonkákat vizsgálták. Utóbbi csoport esetében több árucikk megbukott. Részletek.

Koronavírus itthon: 31 beteg halt meg

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Erős hidegfront érkezik húsvétra

Alig néhány napig tart majd a csodás tavaszi időjárás, a pénteken érkező hidegfront hatására komoly lehűlésre, fagyos nappalokra kell számítani. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI Fotó/Beliczay László)

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin utasítást adott hiperszonikus fegyverekkel felszerelt harci...

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat

képcím

Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának