Mégsem egy táncosnő fenekét foghatta meg Kenderesi Tamás

Startlap - Startlap
Emberről emberre terjed a halálos szuperbaktérium Európában. Külföldi jövedelmek után vizsgálódik a NAV, megmutatjuk, mire figyelj, ha nem akarsz bírságot. Végrehajtók jelentek meg a lúgos orvos házánál. Hírösszefoglaló.

Mégsem egy táncosnő fenekét foghatta meg Kenderesi Tamás

A Szöulban élő Eugenia Lee már a Hableány budapesti tragédiájának koreai visszahangjait is aktívan tolmácsolta, és most Kenderesi Tamás szexuális zaklatási botránya kapcsán is érdekes információkkal szolgált. Lee részletesen beszámolt arról, mi történt azon az estén, amikor a magyar úszót feljelentették. A folytatásért ide kattints.

Emberről emberre terjed a halálos szuperbaktérium Európában

A Klebsiella pneumoniae egy Gram-negatív, fakultatív anaerob, laktózfermentáló baktérium. Ami a Klebsiellát különlegessé teszi, az a közegészségügyi helyzete: az öreg kontinensen rohamosan szaporodnak gyógyszerrezisztens példányai. És az emberről emberre terjedő mikroba ellenállóképességét szélsebesen átvehetik más kórokozóknak.

Fotó: Wikipédia/ Centers for Disease Control and Prevention

Hány halálos áldozatot követelt eddig a K. pneumoniae? Milyen betegségeket okoz? Kik vannak a legnagyobb veszélyben? A kérdésekre kattintás után találsz válaszokat.

Külföldi jövedelmek után vizsgálódik a NAV, mutatjuk, mire figyelj, ha nem akarsz bírságot

Megérkeztek az első információk a külföldi befektetésekből és munkaviszonyból származó jövedelmekről, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a bevallások és a külföldről kapott információk összehasonlítását. Adókerülés esetén először támogatói eljárást kezdeményeznek. Az alábbi cikkből megtudhatod, mely évet vizsgálja első körben az adóhatóság, milyen adatokat gyűjthetnek a külföldi tevékenységekről, valamint azt is, mit lehet tenni, ha nyakon csípnek.

Végrehajtók kopogtattak a lúgos orvos otthonában

Több ingóságot is lefoglalt a végrehajtó hétfőn Bene Krisztiánnál, akit tavaly nyáron 11 év börtönre ítéltek, mivel lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét.

A médiatanács úgy büntette meg a TV2-t, hogy közben nem is 

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) a Tények egyik adása miatt, amely – döbbenet – finoman szólva elfogultra sikeredett. Az NMHH-nak három eljárás kellett ahhoz, hogy belássa, az anyag tényleg nem felel meg a törvényben előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás elvének, de végül csak elmarasztalták a kereskedelmi tévének álcázott kormányadót. Igen ám, de ezek után egy teljesen komolytalan szankciót szabtak ki a csatornára. Az üggyel azért is érdemes foglalkozni, mert tökéletesen mutatja: a jelenlegi rendszer már olyan jól működik, hogy hiába éri utol a jogállam a propagandát, nem történik semmi. Kattintás után következnek a részletek, és velük együtt az, hogy miért megállíthatatlan a kormánypropaganda.

A románok nem engedték, de Magyarországon keresztül átvihették az orosz páncélosokat Szerbiába

Míg Románia az Oroszország ellen életben lévő nemzetközi szankciók miatt megtagadta, hogy országuk felett repüljenek Szerbiába teherszállító gépek, fedélzetükön orosz páncélos járművekkel, Magyarország légterén akadálytalanul átjutott a szállítmány.

Nem árulja el a kormány, hogy miért hallgatnak Heller Ágnes haláláról

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hétfőn a Kozma utcai temetőben helyezték örök nyugalomra Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófust, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját, aki kilencvenévesen hunyt el július 19-én. Heller halála kapcsán volt valaki a kormányoldalról, aki rögtön nyilatkozott, Orbán Viktor azonban a némaságot választotta. Ha érdekel, ki nyilvánította ki részvétét, valamint mit csináltak eközben a többiek, akkor az alábbi cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A szárazabb idő csak pár napig tart

A napokban csökken a zivatarok száma, de aztán pénteken újabb hidegfront érkezik, kiterjedt esőzéssel.

Ez is érdekelhet

képcím

Visszatér a Győzike Show - A Gáspár család elhagyta az RTL-t

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Moszkvai terrortámadás: így kapták el a terroristákat