Megöltek két kislányt Gödöllőn - 52 év után jött a fordulat

Startlap - Startlap
Gyermekvállalás: Orbán a lehetetlent célozta meg. Először valósul meg a nagy és teljes ellenzéki összefogás. Pusztítást okozhatna az egységes minimálbér. 86 ezer választót nem talált a posta. Hírösszefoglaló.

Hivatalosan csak pár héttel ezelőtt haltak meg

Az Ignácz testvérek 1967 nyarán tűntek el egy gödöllői játszótérről. Egy 12 éves félszemű fiú ölhette meg őket bosszúból, de a nyomozati anyag nincs meg, még azt sem tudni, hogy eltemették-e őket egyáltalán, a halotti anyakönyvi kivonatot az áldozatokról csak pár hete állították ki. A családtagok annak idején nem nézhették meg a holttesteket, így sosem tudtak belenyugodni abba, hogy a gyerekek valóban meghaltak. A különös esetről itt olvashatsz bővebben.

Gyermekvállalás: Orbán a lehetetlent célozta meg

iStock

A családbarát kormány kiemelt témája a népesedés, Orbán Viktor ezért akart átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel. A kabinet célja a 2,1-es termékenységi ráta, ez kell ahhoz, hogy a népesség szinten maradjon. Hogy minderről mi a véleménye Spéder Zsoltnak, a KSH Népességtudományi Kutatóintézet igazgatójának, ebből a cikkből megtudhatod.

Először valósul meg a nagy és teljes ellenzéki összefogás

Szinte az összes magyar nagyvárosban létrejött a teljes ellenzéki összefogás. Nagyon különböző hátterű polgármester-jelöltek indulnak a nagyvárosokban, többségük valamilyen civil szervezet neve alatt, de az összes ellenzéki párt támogatásával. Ezeket veszi sorra az alábbi cikk.

Ebbe belerokkannánk: pusztítást okozhatna az egységes minimálbér

Nagy port kavart az egységes európai minimálbér kérdése az utóbbi hónapokban, miután Ursula von der Leyen lett az Európai Bizottság új elnöke. A korábbi német munkaügyi minisztertől sokan várják, hogy komoly munkaerő-piaci reformokat hajt végre. Szavai alapján valóban nagy fába vágja a fejszéjét. Egy elemzés megmutatja, hogy mekkora esély van a reform végrehajtására, és azt is, milyen hatással lenne mindez a magyarok életére.

Elakadt a luxusszálló építése, de a Balaton-törvény megnyitotta az utat előtte

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Luxusszállodát és villaparkot építenek a Balaton-parti Vadvirág kemping helyén, Balatonszemesen. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist által üzemeltetett kemping az idén még kinyitott, de a jövőben egy 96 lakásos villapark és egy ötcsillagos szálloda állhat a helyén. A kormány „segítsége” nélkül mindez nem történhetne meg, de egy új törvény minden akadályt elhárított. A témáról bővebben alább olvashatsz.

86 ezer választót nem talált a posta

Az önkormányzati választás kitűzéséről szóló értesítők egy százaléka érkezett vissza a Nemzeti Választási Irodához (NVI), mert a címzettet nem találta a posta. Hogy az érintetteknek mit kell tenniük, ha szavazni szeretnének az önkormányzati választáson, ebből a cikkből kiderül.

Tízből nyolc óvodapedagógus 5 éven belül elhagyja a pályát

iStock

Ideális esetben 2-3 szakember kell egy óvodás csoporthoz, de előfordul, hogy egyet sem találnak. Nyár közepén még több mint 700 óvodapedagógus hiányzott a rendszerből. A tarthatatlan helyzetről készült riportot itt nézheted meg.

Bonyolódik a Budapestet elárasztó trágyaszag ügye

Felkerült a parlament oldalára Orbán Balázs államtitkár válasza azzal kapcsolatban, hogy mi okozta az orrfacsaró budapesti trágyaszagot még augusztus elején. A magyarázat azonban több helyen sántít. A részletekért kattints az alábbi cikkre.

Közel tízmillióért vesz négy csillárt az Országgyűlés

iStock

Az Országház „A” osztályának átalakításához új csillárokat vásárol az Országgyűlés, írja az mfor.hu a parlament honlapján közzétett szerződés alapján. A dokumentum négy darab tizenkét égős csillár beszerzésére vonatkozik, amikért az Országgyűlés Hivatala összesen 9,5 millió forintot fizet. A fényűző költekezés részleteiről itt olvashatsz bővebben.

Márki-Zay: Azt éreztem, Lázár attól tart, hogy felveszem a beszélgetésünket

Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere szerint ha megint nyer, Lázár János nem teheti meg, hogy nem működik együtt vele. Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlottak a korábbi Márki-Zay – Lázár-találkozók, olvasd el az alábbi cikket.

Mutatjuk, mikor érkeznek az esős napok

Szükség lesz az esernyőkre hétvégén. A következő két napban még nagyrészt száraz időre számíthatunk, majd péntek estétől nyugaton egyre nagyobb területen ered el az eső. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?