Megmagyarázta az Audi, miért magasabbak a külföldi bérek

Startlap - Startlap
Válaszoltak a szakszervezet kijelentéseire.

Korábban az Audi Hungária Független Szakszervezet nyilvános adatok alapján összehasonlította, hogy a Volkswagen-csoport mennyit fizet például belga vagy cseh munkavállaóinak árbevételéhez – írja a 24.hu.

Az összehasonlításra az Audi a HR-oldalán reagált. Azt állítják, az egyes vállalatok üzleti modelljeinek ismerete nélkül az árbevételi adatok és az abból képzett számok nem összehasonlíthatóak:

Az AH árbevételének döntő része anyagköltség, azaz az általunk gyártott termékekbe beépített, beszállítók által termelt alkatrészek ára. Tehát minél több az anyagköltség, annál magasabb az árbevétel. Amennyiben az elszámoló ár nyereségtartalma több, az árbevétel is ennek megfelelően magasabb. Ezt a tényt az elemzés figyelmen kívül hagyta: az egyes vállalatok üzleti modelljeinek ismerete nélkül az árbevétel adatok és az abból képzett számok nem összehasonlíthatóak.

Míg az AH esetében a fenti értékben például a személyi jellegű egyéb kifizetések (pl. VBK) nem lettek figyelembe véve, addig a VW SK esetében a bérjárulékon és a nyugdíjprogramon felül minden bérköltség befolyt a számításba. Ez így nem összehasonlítható. Ehhez vegyük számításba, hogy már az árbevétel (ld. fent) sem volt összehasonlítható. Az így kapott végeredményből levont, szakmainak beállított következtetés helytelen

– írják.

Az eltérő üzleti modell miatt az Audi HR szerint a hozzáadott érték és az árbevétel arányának, valamint értékcsökkenési eljárás összehasonításának sincs túl sok értelme önmagában.

Ahhoz, hogy «almát almával» hasonlítsunk össze, az egyes elemeket közös nevezőre kell hozni, ami csak a vállalatok szakértőinek bevonásával lehetséges

– vonják le a végkövetkeztetést a vállalat szakemberei.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt a hajléktalanból lett győri milliomos, aki 636 milliót...

képcím

Volánbusz-sztrájk: Lázár János új bérajánlatot tett

képcím

Autókat kellett kimenteni a megáradt Rábából Győrben, lezárva...