Megkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra

Startlap - Startlap
A két ünnep között 10 MSZP irodát is megnyitottak.

Elkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra, amelyen a jövő őszi budapesti főpolgármester-választásra akarják kiválasztani a közös ellenzéki jelöltet. A novemberben meghirdetett szabályok szerint szavazni online, illetve személyesen lehet, de az online szavazás előtt személyesen kell egyeztetni az adatokat, az előválasztáson függetlenként indulni akaró Puzsér Róbert kérésére pedig a regisztrációt december 27-28-án is meg lehet ezt tenni, hogy azok a külföldön élő, budapesti lakcímmel rendelkező magyarok is részt vehessenek benne, akik csak ilyenkor látogatnak haza – írja a HVG.

Egyelőre mérsékelt az érdeklődés

A Népszava most azt írja, tíz fővárosi MSZP-irodát nyitottak meg a regisztrációhoz, de egyelőre nem volt hatalmas az érdeklődés, bár a VII. kerületi MSZP-irodában a lappal azt közölték, hogy voltak, akik már éltek a lehetőséggel.

A Népszava közli a regisztrációs helyszínek listáját is, ezek a következők:

II. kerület, Fazekas utca 19-23.
III. kerület, Mókus utca 1.
V. kerület, Deák Ferenc utca 21.
VI. kerület, Andrássy út 79.
VII. kerület, Erzsébet körút 40-42./Dob utca 65.
XI. kerület, Mérnök utca 40.
XIII. kerület, Tahi utca 72.
XIV. kerület, Rákosfalva parka 1-3.
XVIII. kerület, Üllői út 337.
XXI. kerület, Kiss János altábornagy utca 21-23. fsz. 1.
A regisztrációkor az előválasztásra bejelentkező választópolgárok kapnak egy kódszámot, amit a szavazáskor is meg kell majd adniuk. A regisztrációra a decemberi néhány nap után január 9. és 23. között lesz ismét lehetőség.

Egyelőre csak az MSZP-nek van biztos jelöltje

Biztos jelöltje az előválasztásra egyelőre csak az MSZP-nek van Horváth Csaba személyében, a Párbeszéd részéről elvileg elindul majd Karácsony Gergely zuglói polgármester, bár a párt szóvivője, Tordai Bence most azt közölte a lappal, hogy január elején fogják bejelenteni, hogy ki lesz a jelöltjük. A DK most azt közölte, hogy nem indít saját jelöltet.

Kétfordulós választás lesz

Maga az előválasztás két fordulós lesz: először január 28. és február 3. között a baloldali pártok (MSZP, DK, Párbeszéd) jelöltjei közül lehet kiválasztani a közös jelöltet, majd lesz egy második forduló is, amelyen a Liberálisoktól Sermer Ádámra, illetve a független, de az LMP támogatását élvező Puzsér Róbertre is lehet majd szavazni. A Momentum egyelőre nem állított jelöltet.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...

képcím

Vitézy Dávid: Indulok a főpolgármester-választáson