Megkéselt rendőr: Biztosra vettem a halálomat

A 26 éves őrmester felidézte, milyen szavakkal búcsúzott el telefonon az édesanyjától. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-01 17:43

Fotó: BRFK

Megkéselt rendőr: Biztosra vettem a halálomat

A rendőr egy videóban többek közt arról beszélt, hogy amikor meglátta magán a szúrt sérülést, megijedt, majd a hatodik emeletről lesétált a földszintre, és látta, mennyi vér ömlik belőle. Mint mondta, biztos volt benne, hogy meg fog halni, ezért el akart köszönni a szüleitől, így felhívta édesanyját. A 26 éves őrmesterrel a BRFK készített videót, amit ezen a linken nézhetsz meg.

A BioNTech vezetője szerint lehetnek akadozások a vakcinák kiszállításában az EU-ban

Mivel más gyártó vakcináját még mindig nem engedélyezték az EU-ban, túl nagy lett a kereslet a Pfizer/BioNTech vakcinájára. Egy ponton nyilvánvalóvá vált, hogy ennyire gyorsan nem tudják majd teljesíteni a megrendeléseket, de akkor már késő volt bármin módosítani. Mi következik most? Ebből a cikkből megtudhatod.

Mészárossal is szembeszállnak a természetért

Államilag támogatott, sőt olykor irányított beépítés folyik a tavainknál, de néhány civil kezdeményezés megpróbál gátat szabni a túlzó beruházásoknak. Tatán, a Fertő-tónál, a Balatonnál és Gárdonyban is Dávid küzd Góliát ellen, de több ezer ember összefogására mégsem lehet legyinteni. Részletek.

Felrobbanó tűzijáték szakította le egy 25 éves férfi fejét Franciaországban

MATTHIAS BEIN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFPTöbben meghaltak szilveszteri tűzijáték-balesetekben Európában. Megdöbbentő, de elkerülhető balesetekről olvashatsz ebben a cikkben.

Ferenc pápa: Az új év legyen a gyűlölet megszűnésének ideje

Az emberek és nemzetek közötti békét és kölcsönös törődést nevezte az új koronavírus teremtette járványhelyzet tanításának Ferenc pápa újévi beszédében, amelyet a Vatikán interneten közvetített péntek délben. Részletek.

Karácsony: Budapestet nem lehet legyőzni – videó

A főpolgármester újévi köszöntőjében emlékeztetett rá, amikor tavaly boldog új évet kívánt, nem ilyen 2020-ra számított. A videóért erre a linkre kattints.

Gyurcsány Ferenc „szégyenembernek” nevezi Kövér Lászlót

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint 2021-ben méltósággal kell készülni 2022-re. Tudja, ezt könnyebb mondani, mint megcsinálni. Ha kíváncsi vagy Gyurcsány Facebook-bejegyzésére, ide kattints.

Szigorították a kijárási korlátozásokat Szlovákiában

VLADIMIR SIMICEK / AFP

A szlovák kórházakban komoly, ha nem egyenesen kritikus a helyzet a koronavírus terjedése miatt. Ezért a kijárási korlátozások szigorításával kezdi az új évet Szlovákia. Az új szabályokról itt olvashatsz bővebben.

Brüsszel nagyot lassít

A belga főváros radikális intézkedésekkel igyekszik mérsékelni az autóforgalmat, és ennek keretében 2021. január elsejétől jócskán lecsökkentették az eddigi legnagyobb megengedett, 50 km/órás sebességhatárt. Ha érdekel, pontosan mennyivel, olvasd el.

Megvan az év hala

A hagyományokat folytatva a Magyar Haltani Társaság folytatva a 2021-es évre is meghirdette az Év hala választást. A kitüntető címre a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is három halfajt javasoltak. A jelölési elveknek megfelelően az év hala 2021 jelöltjei – angolna, jászkeszeg, fürge cselle – őshonos fajok a magyar vizekben. De melyikük nyerte a szavazást? Innen kiderül.

Mai nap hírei

5 kutyafajta, amit gyakran visszavisznek az örökbefogadás után

joy.hu5 órája

Asszonyom, ön el fogja veszíteni a férjét! – Novella a doktornőtől

wmn.hu13 órája

Állatokon már hatékony a magyar Covid-gyógyszer

szimpatika.hu16 órája

Magyar siker: érkezik az első szállítmány az egyik leghatékonyabb készítményből

demokrata.hu16 órája

Végre jöhet a Facebook megrendszabályozása Magyarországon

bitcoinbazis.hu17 órája

Vércukorszint ellenőrzésre is jók lesznek az Apple és Samsung okosórák

gsmring.hu17 órája

Egy sváb-magyar család hajtűkanyarokkal teli 20. századi története

konyvesmagazin.hu18 órája

Kötelező lesz az ügyfélazonosítás a Google fiókokban

digitalhungary.hu18 órája